Ulandsmaskin er kulere enn din

Prosjektet One Laptop Per Child (OLPC) har som formål å skaffe barn i fattige land muligheten til å følge med på den digitale utviklingen. Ved hjelp av billige maskiner har de startet prosjekter i flere land.

De små maskinene, kalt XO 1, har fått god kritikk på grunn av gode funksjoner. Nå kommer derimot versjon to, og den ser ut til å bli langt fetere enn din nyeste maskin.

Spennende maskiner
OLPC har nå vist frem og lagt ut informasjon om prototypen av den nye maskinen XO 2. Bare bildene kan få teknointeresserte til å sikle. Maskinen ser nemlig rimelig snasen ut.

Det er ikke bare designmessig de nye maskinene ser ut til å imponere. Maskinene kommer med to trykksensitive skjermer, som begge er tilpasset for å takle sterkt sollys.  Maskinen kan dermed både holdes som en tradisjonell bok slik at små barn uten skriveferdigheter kan få nytte av bøkene. Barn med skriveferdigheter kan derimot også benytte seg av et tastatur som kan hentes frem på den ene skjermen.Mindre størrelse
Ifølge Laptop Magazine var OLPC-sjef Nicolas Negroponte tilbakeholden med selve innholdet i maskinen, men lover at maskinen skal være halvparten så stor som dagens utgave.

Disse første opplysningene er likevel interessante nok til at prosjektet, som lenge har slitt med problemer med samarbeidspartnere og logistikk, vil ha muligheten til igjen å komme på dagsorden.De nye maskinene skal etter planen være klare i 2010.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen