Ukomprimert og trådløs HDTV


HDTV - nå trådløst

Radiospire Networks annonserte nylig verdens første HDMI (High-Definition Multimedia Interface)-brikkesett som muliggjør trådløs overføring av et ukomprimert HDTV-signal.

Man kan dermed plassere en flatskjerm i den ene enden av rommet, mens film- og lydutstyret står i den andre enden, helt uten kabler.

Riktignok er avstanden begrenset til 15 fot (litt under fem meter), men dette vil nok være tilstrekkelig for normal bruk. Løsningen opererer i frekvensområdet mellom 3,1 og 4,8 GHz, og unngår dermed interferens med de ulike WLAN-standardene.

Det at signalene er ukomprimert er et stort fremskritt - ifølge Radiospire vil bildet få bedre kvalitet samt at lyd og bilde vil bli bedre synkronisert. Selskapet fremhever også at deres teknologi er bedre enn andre trådløse teknologier til å beskytte kopibeskyttet innhold, noe som kan tolkes i den retning at Digital Rights Management (DRM) støttes.

Den første versjonen av brikkesettet støtter HDTV-formatene 720p og 1080i, og ble vist frem på CES-messen i Las Vegas. En senere versjon er ventet i andre halvdel av 2006. Denne vil også støtte formatet 1080p, med en båndbredde på opptil 3 gigabit per sekund.

(Kilde: Radiospire)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen