Android-sjef Hugo Barra forlater Google til fordel for kinesiske Xiaomi. (Bilde: Google)

Ukjent konkurrent stjeler Googles Android-sjef

Hugo Barra går til vekstraketten Xiaomi.

Den kinesiske vekstraketten Xiaomi har klart å kapre Googles Android-sjef Hugo Barra. Han er den andre toppspilleren som trekker seg fra Googles Android-team på kort tid, etter at Android-skaper Andy Rubin gikk fra selskapet tidligere i år.

Barra fortsetter imidlertid med Android hos Xiaomi. Der får han en direktørstilling i Xiaomi Global, og skal hjelpe selskapet med å bli kjent internasjonalt.

Barra, som på mange måter har vært Androids ansikt utad, har blant annet frontet operativsystemet på Googles utviklerkonferanser. Bransjeinnsidere frykter at det at to så profilerte skikkelser forsvinner ut på så kort tid, på sikt kan svekke Googles Android-team.

En av Xiaomis bestselgere er Mi Two.
En av Xiaomis bestselgere er Mi Two.

Ingen erstatter klar

Ifølge teknobloggen All Things D skal Barra nylig ha gått gjennom et samlivsbrudd, og hans tidligere kjæreste skal nå ha blitt sammen med Google-sjef Sergei Brin. Dette skal imidlertid ikke være årsaken til at Barra forlater Google.

Google vil ikke kommentere hvem som skal erstatte Barra, men har sluppet en pressemelding der de ønsker Barra lykke til og sier selskapet er glade for at han skal fortsette å jobbe med Android.

Xiaomi, som på kort tid har vokst forbi gamle kjemper som Lenovo, er blitt store på det kinesiske smarttelefonmarkedet, men ønsker nå å ekspandere. Selskapet er kjent for å levere toppspesifiserte Android-telefoner, samt programvare på toppen av Android-operativsystemet.

Les mer: Kinesiske Xiaomi prises skyhøyt >>

(Kilde: AllThingsD)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen