Test

Ukens test av mobilspill

I ukens test av mobilspill er ingen av spillene fryktelig nyskapende. Men det er ikke dårlige spillminner noen av dem frembringer. God fornøyelse!

Android

Gem Miner

I Gem Miner skal man drive gruve. Her skal vi finne alt fra kull til skatter. Dette gjør vi ved å styre en hagenisseliknende fyr rundt på et brett. Ved å trykke rundt hagenissen styrer vi ham i ulike retninger.

Ved hjelp av verktøy graver han seg rundt i gruven i jakt etter ting man kan selge. For pengene kjøper man forbedringer til nissen sin. Større ryggsekk eller bedre verktøy står på menyen. Som en slags lettutgave av rollespillsjangeren fungerer dette greit.

Spillbarheten er en anelse klossete til tider. For at ikke nissen skal grave rundt i alle himmelretninger må man skru av hakken som han bruker til å grave i gruven med.

Vi har kun en gitt mengde utholdenhet til disposisjon, og dermed har det hendt at vi ikke kommer oss tilbake til basen fordi hagenissen i stedet for å gå opp trappene vi planter heller vil grave mer.

Gem Miner er ikke 100 prosent intuitivt alltid, men det er enkel underholdning, og det fusker ikke altfor mye på spillbarheten. Dermed er det grei tidtrøyte. Spillet er annonsevare, og man må ha nettverkstilkobling for at annonsene skal lastes.

Flying High

Om du husker det gode gamle Duck Tales-spillet for PC fra tidlig nittitall, er sjansene store for at du kjenner igjen Flying High. Her er Rotor McKvakk definitivt med i ånden.

Spillet går ut på at du skal styre et fly gjennom forskjellige halsbrekkende stunt på skjermen. Dette gjøres ved å vippe telefonen frem og tilbake. Flyet man styrer og omgivelsene er svært like det man husker fra det gode gamle Disney-spillet.

Motivet skiller seg dog en hel del fra minispillet i Duck Tales. Her er ikke målet å lande i en låve, men å gjøre ferdig alle hindringene som presenteres innenfor en gitt tid.

Dette er et svært enkelt spill, og det er så godt som ribbet for unødvendig grafikk eller lyd. Spillbarheten er i høysetet og man kan holde på i evigheter.

Det fins en vanlig brett-modus i tillegg til en endeløs modus i spillet. I den endeløse modusen er motivet naturlig nok å komme så langt som mulig før man flyr i ballongene som tar opp stadig større del av skjermen.

Flying High er supert tidsfordriv.

Iphone

The Package

The Package, eller Pakken som spillet heter på norsk, er en slags avlegger av den gode gamle klassikeren The Incredible Machine. Som i The Incredible Machine er det også her snakk om å plassere ulike hjelpemidler rundt på et brett for å oppnå en ønsket kjedereaksjon.

Brettene i The Package består av en dør som slipper ut pakken og en eller flere ramper. I tillegg til dette finner vi utfordringer som skal gjøre det vanskelig for oss underveis. Målet er altså å frakte pakken til riktig rampe.

Dette gjør man ved å plassere vifter, rullebånd og andre remedier ut over brettet. Når man føler at man har gjort et realt forsøk trykker man på play for å se om kjedereaksjonen går som planlagt.

I tillegg til at det er utfordrende nok å få pakken fraktet trygt frem til riktig rampe har spillet også bonuser som må plukkes opp for å få full uttelling. Et element av stress fins også ettersom tiden man bruker på et brett delvis avgjør poengsummen. Jo mer man somler, jo færre poeng får man.

Det føles litt uvant å spille et spill vi er vant til å spille i langt større format på 3,5 tommer. Like fullt er utførelsen lekker. Det ser rett og slett svært pent ut på skjermen, og til tross for mye grafikk og staffasje føles det ikke som om noe av det går i veien for god gammeldags spillbarhet.

Mange timer underholdende hodebry til den nette sum av 11 kroner på App Store.

Mega Jump

Gjenbruk av spillkonsepter er i vinden. Spill der motivet er å hoppe oppover på en skjerm drevet av enten plattformer eller power-ups fins det mange av. Et av de bedre er norsk og heter Skybound.

Vi likte å tro at vi ikke er fullt så enkle at alt som skal til for å imponere oss er ny musikk og en mer fargerik vri. Der tok vi feil. Mega Jump er kjempegøy. Alle kjenner spillbarheten, og den er så god eller dårlig som man er vant til fra andre tilsvarende spill.

Det som gjør Mega Jump mer gøy enn mange av de andre "oppoverspillene" er rett og slett mengden informasjon som flyr mot en. Plutselig tar man mange bonuser og power-ups på en gang. Lydeffektene går totalt bananas - omtrent som på gode gamle flipperspill, og et mer fargerikt og tegneserieaktig spill enn dette skal man lete lenge etter.

Innledningsvis i disse spilltestene var målet at grafikk og andre former for staffasje skulle være underordnet spillbarheten. Slik er det fortsatt, men når spillbarheten er på plass lar vi oss imponere.

Herligheten koster 6 kroner på App Store og anbefales varmt.

Fragger

Denne ukens spilltest domineres av gjenbrukskonsepter. Fragger er intet unntak. Spillet går kort fortalt ut på å kaste granater på folk som er plassert rundtom på brettet.

Målet er å kverke alle folkene før man går tom for granater. Konseptet likner på ting vi har sett i Worms og nå nylig i fantastiske Angry Birds.

I motsetning til i Angry Birds har du ikke sprettert her, men kun en arm til å kaste med. Ved å flytte fingeren horisontalt og vertikalt på skjermen justerer du både kraft og vinkel på kastet.

I tillegg til å skulle treffe sånn høvelig i nabolaget til folkene du vil avlive må du også unngå hindringer som store steinvegger.

Dette spillet fungerer på grunn av den helt enkle spillbarheten. Man er umiddelbart i gang med spillet, og å sprenge folk går aldri av moten.

Til seks kroner på App Store er dette mye underholdning for pengene, men kun om du har Angry Birds på telefonen fra før.

Se våre andre spilltester

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen