Test

Ukens test av mobilspill

Iphone

Minigore

I Minigore skal du forsøke å overleve på brett fulle av rare zombier. Dette skal du oppnå ved å skyte vilt rundt deg, samtidig som du snubler rundt i powerups og forsøker å ikke komme i nærkontakt med dyrene rundt deg.

Kontrollen fungerer ved at man blir gitt to virtuelle stikker på skjermen. Den ene styrer retningen man beveger seg i, mens den andre styrer retningen man skyter i.

Kontrollmekanismen fungerer ganske greit, men skikkelige stikker hadde nok vært å foretrekke til denne typen spill. Spesielt sitter bannskapen løst når det begynner å gå fort i svingene.

Spillet har et fantastisk utvalg lydeffekter som minner ganske mye om gode gamle Duke Nukem 3D. Kommentarer som "Stay off my leg... Oh, that's right, I have no legs." og "This is getting out of control" med tidenes barskeste stemme hjelper godt på moroa.

Spillet er foreløpig billig i forkant av lansering av nytt innhold. Prisen er seks kroner.

Fruit Ninja

I Fruit Ninja kapper vi, ikke overraskende, frukt. Epler, bananer, meloner og mye annet kommer sprettende opp fra bunnen av skjermen, og det er enkelt og greit din oppgave å kutte den.

Dette foregår til typiske lydeffekter for sverd, og du kutter frukten ved å trekke fingre over skjermen.

Man får bonuser underveis og av og til dukker det opp en bombe som man helst bør unngå. Dette er fryktelig enkel moro, og man konkurrerer i all hovedsak mot seg selv og high score-listen.

Fruit Ninja koster 6 kroner på App Store.

S60

Zumzum

Du har helt sikkert vært borti spill der du skyter kuler av forskjellige farger på en rekke med andre kuler som går i sikk-sakk mot et hull. Når du får tre kuler på rad forsvinner dem, og dersom kulene når hullet før kulestrømmen er over har du tapt.

Det nye Zumzum bringer til det velkjente spillet er at du flytter utskyteren opp og ned og kan i stedet for å styre den, og du kan i tillegg velge om du vil ha skytedingsen din på høyre eller venstre side underveis i spillet. På toppen av det hele kan du få en hel rekke bonuser som lasersikte og "jokerkuler" som kan spille rollen til hvilken som helst farge.

Spillet er gjort litt annerledes med en rekke nye elementer vi ikke har vært borti før. Underholdningsverdien er god nok til å slå ihjel noen minutter her og der, men det er ikke så veldig nyskapende og ikke spesielt spennende.

Du kan laste ned spillet på Ovi Store gratis. Men det er ikke noe must.

Android

Snake

Mange kjenner nok til Snake, spillet som tok over ungdomsskolene i hele landet gjennom Nokia 5110, 3210, 3310 og 3330 og som før det var populært på for eksempel datamaskiner. I dag er det legendarisk, men fortsatt moro. Vi har derfor prøvd Snake på Android.

Spillet er enkelt: Du styrer en slange som skal spise epler, eller i dette tilfellet prikker på skjermen. Når disse spises blir slangen lengre, og i tillegg går den fortere. Til slutt blir det svært vanskelig å navigere rundt i kaoset den enormt lange slangen din har stelt istand.

Slangen styres ved hjelp av piltaster, styrekule, optisk styreenhet eller hva du enn måtte ha på Android-telefonen din. Med den optiske sensoren i HTC Legend går det raskt å bytte retning på slangen, men ikke like raskt som med tastene i en gammel Nokia-telefon. Vi opplever også å bli sliten i tommelen litt uti spillet.

En annen forskjell fra orginalen er at området har blitt større, men slangen går etterhvert veldig fort så det blir uansett utfordrende nok.

Så hva er dommen? Snake er tidløst, men det er noe som ikke føles helt riktig. Er det Android-versjonen som ikke er like moro som originalen? Er det styremekanismen som er for dårlig? Eller er det fordi vi ikke lenger kan skryte til venner av høye Snake-poengsummer? Vi vet ikke, men dette spillet er litt kjedelig.

Snake er gratis på Android Marked, men spillet kan skade de gode Snake-minnene.

Blow up

Vi ble altså litt skuffet over noen legendariske spill her. Best å sprenge noe! Det er vel alltid moro?

I Blow up skal du plassere dynamitt rundt et veldig enkelt byggverk, eller retter sagt stableverk. Planker og jern er stablet på forskjellige måter, og du får utdelt et bestemt antall dynamittbatterier. Du kan plassere dem hvor du vil, og sette forsinkelse på noen dersom du skulle ønske det.

Kravet er at du må få alle delene til å havne lavere enn den stripla linja på skjermen.

I tillegg sitter det en pandabjørn langt oppe i byggverket og en stjerne lenger nede. Dersom pandabjørnen treffer stjerna får du en bonus. Dersom du sprenger pandabjørnen blir du straffet (pandabjørner er utrydningstruet og bør ikke sprenges).

Så var det dommen da. Du sprenger ting og du må yte litt tankevirksomhet for å finne de svake punktene. Vi ble sittende veldig lenge med dette spillet, og kan trygt anbefale at du gjør det samme neste gang du setter deg ned på... bussen.

Du får tak i Blow up gratis på Android Marked.

Se våre andre spilltester

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen