Test

Ukens test av mobilspill

Ny helg, nye spilltester. Vi anbefaler zombie-selskap på det aller varmeste!

Iphone

Zombie Smash

Zombie Smash har i utgangspunktet en av de enkleste spillmekanikkene vi har vært borti. De som husker flash-animasjonen med en strekmann som faller nedover skjermen, og som man kan røske rundt med musen kan ganske lett se for seg hvordan Zombiesmash foregår.

Her er det altså om å gjøre å ta tak i zombiene med fingertuppen. Dernest skal man slenge og denge dem alt man klarer. De udøde kommer rekende i stadig høyere tempo og er tidvis direkte ufine i sine forsøk på å ta seg inn i det lille huset midt på skjermen.

Variasjon skapes ved at ulike zombier har ulike egenskaper. Noen har for eksempel hjelm, mens andre har skytevåpen. Ettersom det er opp til spilleren å sørge for at de udøde faktisk blir helt døde får vi også tilgang på noen hjelpemidler.

Det dreier seg om alt fra hagler til meteorer og alt i mellom. Med litt flaks kan man gjøre vindmøllen til en livsfarlig zombiekvern som smeller over skjermen.

Dette er enkel moro fra aller øverste hylle. Sjelden har vi kastet bort tid i denne størrelsesorden. Zombie Smash koster 6 kroner på App Store, og inkludert får man også en egen påskemodus som gir de udøde kaninører. Fantastisk!

Jet Car Stunts

Dette er et litt utradisjonelt bilspill. Det minner på mange måter litt om Trackmania på PC, bortsett fra at man her også har en rakett montert på bilen, slik at man kan fly lengre distanser.

Som de fleste bilspill på Iphone er også dette tidvis vanskelig å styre med telefonens innebygde akselerometer, men det er langt fra det verste i så måte. Først i luften blir det virkelig vanskelig å holde kontroll over bilen.

Her må man regne med å dø flerfoldige ganger før kontrollene virkelig sitter. Som i Trackmania er det dog svært enkelt å starte runden på nytt, slik at frustrasjonen kun melder seg på de lengste banene.

Vi synes fortsatt ikke Iphone er noen optimal plattform for bilspill, men dette er av de bedre vi har spilt. Fordi man har utelukkende bevegelsesstyring til rådighet er ikke dette et spill man vil få særlig glede av på bussen.

Til tross for at man stort sett er forvist til sofaen eller andre stillestående objekter når man spiller Jet Car Stunts er det likevel helt ålreit underholdning, og med mange baner og stadig nye stunt som skal læres kan man holde på lenge. Spillet koster 11 kroner i fullversjon eller man kan hente ned en Lite-utgave som ikke koster noe.

Android

Traffic Jam

En gul bil må av en eller annen grunn gjennom et hull i veggen på høyre side, men det står en haug med biler i veien. Alle bilene mangler av en eller annen grunn et ratt, og derfor kan de bare kjøre frem og tilbake på din kommando.

Det du skal gjøre er altså å flytte unna alle bilene for å få den gule bilen ut, og etter hvert kommer du til vanskeligere brett med mer kaos og større blokkerende biler. Vi snakker altså om et slags puslespill som byr på mye hjernetrim og en hel del underholdning.

Her er det lite "action", men likevel er spillet fengende nok dersom du liker å bruke hjernen litt. Spillet kan lastes ned fra Android Marked gratis (med reklame i toppen).

Imobster

I forrige uke tester vi M:mafia og mente det var helt strålende. Det var jo det, for all del, men vi må innrømme at vi tok litt feil. Det finnes nemlig et enda bedre mafia-rollespill til Android, oppdaget vi.

Vi snakker om Imobster, som i bunn og grunn handler om det samme som M:mafia; du er mafiaboss, du skal kjøpe våpen, beskyttelse og biler, du skal sloss mot andre gjenger og du skal gjøre jobber som er utenfor alle lovverk.

Forskjellen er at Imobster har en bedre chattefunksjon, du kan enklere invitere andre inn i gjengen din og du føler i større grad at du spiller over internett. Imobster virker også å ha flere våpen, biler og levels, og på toppen av dette er brukergrensesnittet bedre.

Vi var fornøyde med M:mafia. Undertegnede har imidlertid blitt totalt avhengig av Imobster. Dette er et rollespill du kommer fort inn i, og som er underholdende fra første stund i Level 1, og iallfall fram til level 17. Vi jobber fortsatt med å komme oss til level 200.

Spillet anbefales, og kan hentes gratis gjennom Android Marked.

Symbian S60 med trykkskjerm

Dictator Defense

Dette spillet minner en del om Plants vs. Zombies, bare dårligere - og uten hverken planter eller zombier. Konseptet er enkelt og greit. Man skal plassere ut en mengde soldater som skal forsvare ens egne byggverk mot fienden.

Fienden kommer selvsagt i bølger og bevæpnet til tennene. Man skal altså forhindre at disse styrkene kommer seg forbi egne rekker med soldater. Her skal man også plassere ut enheter som lager penger, slik at man får råd til flere soldater.

Spillet er visst gratis i en begrenset periode, og det bør det nesten være. Spillmekanikken i slike relativt enkle spill burde være enkel og rask. Dictator Defense går alt annet enn raskt.

Når du har klikket deg forbi alle de artige animasjonene er sannsynligvis bussen fremme. Selv ikke på en av Nokias heftigste modeller, X6, går spillet fort i svingene.

Det teller på plussiden at spillet er gratis, men det byr på mer frustrasjon enn moro og derfor anbefaler vi det ikke. Spillet ligger på Nokias Ovi Store.

Se våre andre spilltester
Mobilspillglede for helgen
Full krig mellom fugler og griser
Fire utfordringer, og en hoppende ku
Fly F16 eller kverk snikende ulver i parykk
Ta en actionpotet
Mobilspill til helgen
Fra slemme månemenn til rolige fiskevann
Søl bort helgen med mobilspill

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen