Michael DeLeon/Istockphoto

Ukens rose: Forbrukerombudet

Vinteren 2006 gikk Forbrukerombudet ut mot den populære musikkbutikken Itunes, og mente at Apple stilte urimelige vilkår overfor brukerne. Forbrukerombudet mente selskapet brøt markedsføringsloven ved å innvilge seg selv rett til å endre rettighetene til musikk som allerede var kjøpt, ved å hindre brukeren i å bruke musikk kjøpt i Itunes på andre mp3-spillere enn Ipod og ved å ha uklart regelverk ved musikkjøp.

To år etter at ombudet gikk ut mot Apples Itunes-vilkår, gikk den amerikanske giganten denne uken med på flere av de sentrale kravene fra dommen fra Forbrukerombudet. Nå kan Itunes-brukerne se frem til bedre vilkår for musikken de kjøper dersom det skulle skje noe feil.

Apple (og plateselskapene..) vil imidlertid ikke la seg overtale til å gjøre all musikken på Itunes DRM-fri, slik at den kan brukes på andre spillere enn Ipod. Forbrukerombudet har derfor slått seg sammen med ombudsordninger i Tyskland, Frankrike og Finland, for å prøve å få en endring på dette.

Kamp mot Apple har vakt oppsikt internasjonalt, og forbrukeraktivister i flere land har sett med interesse på hva det norske Forbrukerombudet har gjort i saken.

Slikt liker vi, og mener derfor Forbrukerombudet fortjener ukens rose.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen