Ukens retro: Sony Z7 (2000)


Sony Z7 passet de fleste skjortelommer

I dag har vi valgt ut Sony Z7 som ukens tilbakeblikk. Selv om ikke dette var en telefon vi fikk øye på i alle butikkhyller var det en svært snerten telefon med mange hendige funksjoner.


Årstall introdusert: 2000
Skjermtype: Svart/hvitt-skjerm
Kjennetrekk: Design og proffunksjoner

Funksjonsrik og liten
Sony Z7 var en telefon som hadde et imponerende utseende, så vel som en liten størrelse. I tillegg hadde telefonen et vell av avanserte funksjoner som gjorde den til en perfekt forretningstelefon.

Størrelsen på Z7 var 91 x 50 x 25 millimeter, med en vekt på 95 gram. Med dette fikk den plass i de fleste lommer uten større problemer.

Designet på telefonen kunne minne om for eksempel Ericsson T28. Skjermen var synlig uansett om telefonen var lukket eller åpen. Tastene derimot var beskyttet bak et deksel. Videre befant mikrofonens seg nederst i dette dekselet, for optimal lydkvalitet under samtaler.

En av de mest imponerende faktorene med denne telefonen var skjermen som kunne vise hele seks linjer. Oppløsningen var 96 x 92 punkter. Med dette kunne telefonen også vise god grafikk. Dette kom blant annet til gode i de innebygde spillene.

Funksjonsmessig var også telefonen godt utstyrt. Klokke og alarm var tilstedet. I tillegg hadde telefonen fått mer avanserte funksjoner som WAP, en planlegger med kalender, verdensklokke og stemmeoppringing. Som prikken over i-en hadde telefonen vibrasjon, noe som i år 2000 fikk forretningsmenn til å slå opp øynene.

Ikke suksess
Til tross for en svimlende mengde funksjoner i liten innpakning, fikk ikke Sony like svimlende suksess med Z7. Mye av grunnen til dette kan være Ericssons lansering av T28 året før og T39 det gjeldende året. Disse telefonene hadde et utseende som på mange måter lignet Sonys.

Da Ericsson heller ikke hadde særlig stor suksess på markedet kom det til at disse to produsentene slo sammen til det velkjente samarbeidsselskapet Sony Ericsson. Til tross for vanskelig oppstart har ikke sammenslåingen på noen måte vist seg å være et tapsprosjekt.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen