Ukens retro: S25


S25 gled lett inn i lommen


Årstall introdusert: 1999
Skjermtype: Fargeskjerm
Kjennetrekk: Fargeskjerm

Liten og lett
Denne uken har vi plukket ut Siemens S25 som tilbakeblikk. S25 var nemlig en modell som fikk mange til å slå opp øynene.

En av de viktigste grunnene til dette var nok fargeskjermen, som kunne vise 97 x 54 piksler, og med dette 6 linjer med tekst. Oversiktligheten var dermed ikke et problem på denne modellen.

Med dimensjoner på 117 x 47 x 27 millimerer kunne modellen sies å gli lett ned i de flestes skjorte- og bukselommer. På den tiden ble dette sett på som imponerende små mål på en mobiltelefon, og vekten på 135 gram førte heller ikke til at buksa falt av.

Siemens S25 imponerer imidlertid mest på funksjonssiden. Telefonen hadde blant annet WAP, kalender og alarmklokke. Dette var noe man kunne finne på å savne i mange modeller. Videre kunne S25 skilte med infrarød overføring, kalender, spill og vibrasjonsvarsling for å nevne noe.

Med dette kunne S25 sies å være en svært god kandidat for forretningsmenn, og funksjonsmessig hadde for eksempel profftelefonen Ericsson T28 plutselig ikke så mye å stille med i forhold.

Hard konkurranse
Da Siemens S25 inntok markedet var det ingen tvil om at Nokia og Ericsson var kongene på haugen, og Siemens kom listende inn på sidelinjen. Med S25 rappet likevel Siemens imponerende store markedsandeler fra konkurrentene, mye på grunn av prisen på kun 3000 kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen