Ukens retro: R520m (2000)


Nyeste teknologi - tynn forpakning


Årstall introdusert: 2000
Skjermtype: Svart/hvitt-skjerm
Kjennetrekk: Nye teknologier, tynn forpakning

Ny teknologi
Det R520m først og fremst imponerte med i sin tid, var all den nye teknologien den var utstyrt med. Og da snakker vi om teknologier vi aldri før hadde sett i en mobiltelefon.

Telefonen hadde den velkjente høyhastighetsoppkoblingen HSCSD, som lot deg surfe i hastigheter opp til teoretiske 40 kbps. Uten dette var man hempet ned til surfing i 9,6 kbps. Teknologien var mye brukt av de som trengte tilgang til Internett på reisene sine.

I denne modellen lot imidlertid ikke Ericsson seg ta til takke med HSCSD-hastighet, men utstyrte også telefonen med GPRS. Dermed kunne man surfe med en hastighet på opp til 53,6 kbps. Dette var altså en imponerende 5-dobling av hastigheten til de fleste vanlige telefoner.

Ericsson R520m var også den første GPRS-telefonen på markedet med blåtann. Med dette kunne man koble seg til andre mobiltelefoner med samme teknologi. Ekstrautstyr basert på blåtann kunne også benyttes, etter hvert som det inntok markedet, som for eksempel trådløs håndfri.

Med blåtann kunne du også koble telefonen til PC-en, slik at du kunne surfe på nett med den bærbare, eller sende over filer. Og med blåtann sammen med GPRS kan telefonen trygt kalles en trofast følgesvenn. Hvis du for eksempel hadde en bærbar PC kunne du koble den til mobiltelefonen trådløst, og du kunne surfe i høye hastigheter rett over mobilnettet.

Det vanker ikke tvil om at R520m først og fremst appellerte til forretningsmannen, som både trenger mobiliteten, funksjonene og de høyeste hastighetene telefonen kunne by på. Planleggingsfunksjoner var selvsagt også viktig for slike kunder, og Ericsson R520m kunne også oppfylle de fleste krav på dette området. Modellen hadde støtte for notater, avtaler og talememoer, og hadde plass til et par tusen kontakter.

Skjermen var langt foran skjermene hos mange andre produsenter. Den viste riktignok to farger, men kunne også vise gråtoner.

Heller ikke designet var å rynke på nesen av. Telefonen hadde en diskré størrelse, og var oppsiktsvekkende tynn. Dimensjonene var på 130 x 50 x 16 millimeter inklusive antennen.

Er du ute etter dagens utgave av en slik telefon, er det nok en telefon med 3G og EDGE du er ute etter. For å velge ut en telefon som kan surfe i høye hastigheter, kan du ta mobilsøket til hjelp.

Svenske teknologifriker
Ericsson har gjennom tidene introdusert mange telefoner som imponerer teknologisk. Blant annet introduserte Ericsson en av de første smarttelefonene, Ericsson R380s, som var en klar favoritt blant mang en forretningsmann.

Senere slo Ericsson seg sammen med japanske Sony. Sammen introduserte de blant annet den første telefonen med MMS og 256-fargers skjerm, nemlig T68i. Vi nordmenn har også latt oss imponere av smarttelefonene i P-serien.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen