Ukens retro: R250 (1999)

Som den ukentlige retroen har vi denne gangen valgt ut den første modellen fra Ericsson som skulle tåle vann og støt, nemlig R250. Dette var også den aller første telefonen i den røffe klassen som kunne brukes i våre mobilnett.


Ericsson R250


Skjerm:
Svart/hvitt-skjerm

Imponerer med:
Støtsikker og vanntett

Alle mobiltelefoner svært følsomme mot fuktighet, da spesielt saltvann. Dette er det absoulutt verste man kan utsette elektronikk for hvis vi ser bort fra syrer og lignende. Vann trenger i tillegg veldig lett inn i en telefon gjennom de minste åpninger.

Før i tiden var det også slik, men da gjorde mobilprodusenten Ericsson noe med saken. På det norske markedet var Ericsson R250 den første telefonen som skulle tåle vann, støv og støt bedre enn vanlige telefoner, dette i år 1999.

En ekte tøffing
Ifølge testene gjorde den også dette. R250 kunne man rett og slett la ligge i vann, uten at den tok skade av det med det første. Testere rapporterte de at kunne stå og bruke telefonen mens de holdt den under fossende vann i springen.

Dette er langt bedre enn de resultatene vi i dag ser fra Siemens og Nokia, som er de produsentene som i dag tilbyr lignende løsninger. Nokia 5140i og Siemens M75 tåler riktignok mer enn de fleste på markedet, men som det sies er disse telefoner i regnjakker og ikke tørrdrakter.

Ericsson R250 var derimot en telefon i tørrdrakt. I tillegg til å være vanntett var den selvsagt støvtett. På toppen av det hele tålte den også støt i stor grad.

Telefonen var utstyrt med Gore Tex-membran og gummi-pakninger, slik at den skulle være beskyttet mot vann og støv. I tillegg hadde den en solid magnesium-ramme og gummi utenpå for å overleve røff behandling.

Gigantisk
R250 hadde en vekt på 270 gram, og målte 145 x 55 x 32 millimeter. På toppen av telefonen hadde produsenten plassert en lang og stygg antenne i kjent Ericsson-stil. Ikke noe alle og enhver i dag ville gått i lomma med, med andre ord.

Av tekniske spesifikasjoner hadde Ericsson utstyrt R250 med et fem-linjers display, noe som på den tiden ga svært god oversikt i blant annet tekstmeldinger.

Telefonen hadde også fått "Trykk og snakk" for de som hadde et SIM-kort med påmerkingen GSM Pro. Dette gjelder ikke i Norge. At denne funksjonen var tilstede ga imidlertid også oss i Norge en fordel, nemlig høyttalerfunksjonen, som må være tilstede om "Trykk og snakk" skal fungere. Med denne funksjonen trengte man ikke holde telefonen mot øret for å føre en samtale, slik vi i dag har mulighet til på de fleste telefoner.

Ericsson hadde stor suksess med R250, noe som fortsatte med oppfølgeren R310. Denne modellen er en forbedring som kom omtrent ett år etter R250 inntok markedet.

For å finne dagens alternativer til en røff mobiltelefon kan du ta en titt på Nokia 5140i eller Siemens M75 i prisguiden.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen