Ukens retro: PP800 (1993)


Briternes penisforlenger

I dag har vi valgt ut PP800 som ukens tilbakeblikk. Modellen var den desidert mest populære telefonen i Storbritannia, med god grunn.


Årstall introdusert: 1993
Skjermtype: Svart/hvitt-skjerm
Kjennetrekk: Størrelsen

Smal folketelefon
PP800 var i sin tid kjent for å være smal. Den var dermed lett å ha i sekken, slik at man kunne ha den med hvor det enn skulle være nødvendig.

Telefonen ble først introdusert i 1993. I navnet PP800 står PP for People Phone, altså på norsk "folketelefon". Dette skulle altså være mobilverdens svar på folkevognen. Telefonen levde opp til sitt rykte, og solgte som varmt hvetebrød i Storbritannia.

Her i Norge har vi imidlertid ikke sett snurten av denne modellen. Dette skyldes at telefonen brukte et mobilnettverk vi aldri har sett her til lands. Håndsettet er nemlig beregnet for analoge mobilnettverk, altså ikke de digitale variantene.

Telefonen er kjent for sine brukervennlige menyer, som nok er mye av årsaken til at det ble en britisk favoritt. At den i det hele tatt hadde en meny med valg i var imidlertid det mest interessante.

Videre hadde telefonen en sletteknapp (clear). Med dette kunne man fjerne ett og ett tall av det man hadde tastet inn, og dermed slippe å taste alt inn på nytt om man trykket feil. I dag tas en slik knapp som en selvfølge, men så bortskjemte har vi altså ikke alltid vært.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen