Ukens retro: 8890 (2000)

Denne uken har vi valgt ut Nokia 8890 til ukens tilbakeblikk. Telefonen kom ut i år 2000, og imponerte i den tiden med en beskjeden størrelse, lav vekt, eksklusivt design og eksklusive materialer.


Nokia 8890


Årstall:
2000

Skjerm:
Tofarget skjerm

Imponerer med:
Design og størrelse

Lekkert design
Ved første øyenkast bemerket man seg det lekre designet til 8890. Modellen ble farget i metall og svart - stilrene farger, som vi flere ganger har sett slå an i mobilverdenen. Telefonen ble også utformet i eksklusivt aluminium.

Størrelsen på telefonen var på omtrent 100 x 44 x 18 millimeter, med en vekt på 91 gram. Den slanke figuren, selv etter dagens standard, har gjort telefonen populær blant samlere selv i dag - og derfor også vanskelig å få tak i.

Bevegelige deler var ikke særlig utbredt i telefoner på denne tiden, og på dette feltet skilte Nokia 8890 seg ut fra telefonene folk flest gikk rundt med i lomma. Tastaturet ble nemlig beskyttet av et sølvgrått aluminiumslokk man skjøv ned for å få tilgang til tastesettet.

Skjermen hadde blå bakgrunnsbelysning og svart forgrunn. Også her skilte Nokia seg ut fra mengden, ettersom de fleste telefoner på markedet brukte gul eller oransje belysning.

Ingen teknologisk flaggskip
Rent teknologisk var ikke 8890 noe flaggskip. Modellen var for eksempel ikke utstyrt med GPRS, og kunne på teknologisiden ikke imponere med stort annet enn en infrarød port og vibrasjonsvarsling. Veiledende pris på modellen lå på rundt 4000-5000 kroner, og teknologien når ikke helt opp til forventningene man kunne ha til en så dyr modell i år 2000.

Nokia kunne likevel skryte av at 8890 kunne brukes verden over. Modellen brukte nemlig mobilnettene GSM 900 og 1900. Dette gjorde det mulig å bruke telefonen både i europeiske og amerikanske mobilnett. Ulempen med denne løsningen er at telefonen ikke får brukt doble bånd her i Norge (GSM 900 og 1800), som betyr dårligere dekning og lydkvalitet.

Nokia lanserte ikke flere modeller i 88-serien etter 8890, og har i de senere år stort sett holdt seg til telefoner av plastikk. I år lanserte imidlertid produsenten den nye modellen 8800. Les mer i testen vår av 8800.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen