Ukens retro: 8110 (1998)

Som ukens tilbakeblikk har vi denne gang valgt ut Nokia 8110. Telefonen imponerte på ingen måte funksjonsmessig, og ble på det feltet elegant slått ut av vår alles kjære 5110. Så hvorfor velger vi 8110 som ukens tilbakeblikk?

Hvem så vel Matrix en gang i tiden uten å lure på hva i alle dager slags tøff telefon som ble brukt av Keanu Reeves? I hovedsak takket være denne filmen har nemlig 8110 klart å bli en modell uten datostempling.


Årstall introdusert: 1998
Skjermtype: Svart/hvitt-skjerm, fire linjer
Kjennetrekk: Stilfull Matrix-telefon

Råtøff action-telefon
Nokia 8110 var formet som en banan, eller akkurat som fjeset ditt hvis vi skal uttrykke oss som selgerne. Om det er et bra salgstriks kan vel diskuteres, men det fører iallefall til at du får mikrofonen tett inntil munnen slik at samtalepartneren hører deg - selv når du rømmer fra agenter.

Størrelsen på telefonen var 141 x 48 x 25 millimeter stor. Det skulle også bety at du på ingen måte mister telefonen under action-scenene.

Over tastaturet lå det et skyvbart deksel. I Matrix-filmene la man fort merke til at dette spratt ned helt av seg selv bare ved at Mr. Anderson trykket på en knapp. Dessverre fungerte ikke 8110 slik i det virkelige liv, der man måtte pent venne seg til å dra ned dekselet med tommelen.

Når det kommer til funksjoner har imidlertid 8110 mange mangler. Hvis Mr. Anderson skulle gjøre en utregning, drøye tiden med et spill i venteværelset til Orakelet eller rett og slett bare sjekke klokken, ville han nemlig fått problemer.

Nokia 8110 ble utstyrt kun med de aller mest overfladiske funksjonene, som for eksempel telefonbok og SMS-muligheter. Banantelefonen manglet dermed både kalkulator, klokke, alarm, spill og annet som vi forbandt med en mobiltelefon selv i år 1998.

Ny skyvemodell tok over
Nokia 8110 ble til tross for sin tøffe stil ikke akkurat solgt på hvert gatehjørne. Nokia videreutviklet imidlertid det skyvbare lokket over tastene, og den nye Nokia 7110 fikk dermed et deksel som spratt ned helt av seg selv når man trykket på en knapp. Denne telefonen ble svært populær på markedet etter at den ble annonsert i 1999.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen