Ukens perle: Widsets

Alternativ tekst mangler

Nokia annonserte i dag innholdstjenesten WidSets, som er en portal du kan skreddersy etter hva du ønsker å finne på internett.

Ved å installere et gratis Java-program som henter ned data fra utvalgte nettsteder får du hele tiden oppdatert informasjon. Hvert nettsted har sitt eget ikon, og du blar mellom dem akkurat som om det var i den vanlige menyen.

Programperlen
uke 40


Widsets

Utvikler: Nokia
Lisens: Gratis
System: Alle telefoner med Java
Versjon:0.95 (beta)
Størrelse: 145 kb

Beskrivelse: Gir deg tilgang til data fra internett fra såkalte widgets, som er små programmer som henter informasjon fra spesifikke nettsteder.
Last ned: widsets.com

Før du kan ta i bruk Widsets må du gjøre to ting:

  • Registrere deg på www.widset.com
  • Laste ned Java-programmet Widset til telefonen din

Når du har gjort dette kan du logge inn på brukeren din fra en datamaskin og velge blant forskjellige "widgets" . En widget er enkelt og greit et miniprogram som leverer innhold fra et bestemt sted. Dette kan være alt fra spill til nyheter.

Når du har valgt deg ut de widgetene du vil ha, starter du WidSets-programmet på mobiltelefonen din og velger "reload" fra menyen. Etter kort tid har du en bunke forskjellige ikoner på telefonen din.

Hver eneste widget kan stilles inn til å varsle deg når innholdet på nettstedet den tilhører blir oppdatert. For eksempel vil du hele tiden kunne holde deg oppdatert på nyhetsfronten ved å legge inn varsling hver gang VG eller Aftenposten har lagt ut en ny artikkel.

Kjapp respons
Det første vi bet oss merke i var hvor glatt alt gikk, til tross for at tjenesten er web-basert. Dette kan både skyldes Widsets støtte for web 2.0, og at vi satt med ensolid kraftpakke av en telefon: Nokia N93.

Her kan du se en video av Widset i bruk.

Det skal nevnes at programmet har en del barnesykdommer, ettersom det fremdeles er i beta. For eksempel opplevde vi i ett tilfelle at widgetene våre ble slettet da vi gikk ut av programmet. Det hendte også et par ganger at vi ikke fikk ut informasjon av widgetene vi lagret. Dette er forhåpentligvis problemer som blir fikset i løpet av kort tid.

Ellers liker vi konseptet veldig godt. Å bruke forskjellige ikoner etter hvilke data du vil hente ned er svært brukervennlig og oversiktlig, samtidig som du får den informasjonen du er ute etter på få sekunder.

Mer om Widsets kan du lese på Widsets.com.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen