Ukens perle: Ta kopi av Windows-kontaktene

Alternativ tekst mangler
Ukens perle gir Windows-telefonen din en juvel av en funksjon. (Foto: Marius Valle)

Programperlen
uke 47

Synthesis SyncML

Utvikler: Synthesis
Lisens: 162 kroner ($25), 30 dg gratis
System: Windows Mobile (Smartphone/Pocket PC), Palm OS
Versjon: 2.5
Størrelse: 252 kB

Beskrivelse: Synthesis SyncML lar deg synkronisere telefonlisten på din Windows-telefon over internett. Dette gjøres ved hjelp av den åpne SyncML-standarden.

Last ned: Fra Synthesis.ch

Har du noen gang tenkt over alt som kan gå tapt hvis du mister telefonen din? Hvis du ikke har tatt en sikkerhetskopi av innholdet på telefonen din, er det borte for alltid.

Det kan være irriterende nok å miste bilder, spill eller annet du har lastet ned, men det verste vil for mange være at telefonlisten, kalenderen og annen viktig informasjon går tapt.

Dersom du vil unngå å sette deg ned med telefonkatalogen og spa frem numrene til alle du kjenner, kan det være lurt å ta en sikkerhetskopi.

Du har i praksis et par valg: Du kan koble telefonen til PC-en, og synkronisere med Outlook, eller gjøre jobben mot en tjener på internett.

Det sistnevnet er for mange det mest praktiske, og i tillegg veldig enkelt. Du slipper å tenke på kronglete installasjon av programvare, og å kjempe for å få telefonen til å snakke med PC-en. En av metodene for å synkronisere over nettet kalles SyncML, og støttes av svært mange telefoner. Alt fra enkle telefoner til dyre smarttelefoner har SyncML-støtte innebygget.

Les mer om SyncML >

Unntaket er om du har en Windows-telefon. Microsoft har ikke lagt inn noe støtte for den åpne standarden SyncML i sitt Windows Mobile-system.

Heldigvis finnes det programmer som kan løse problemet for deg. Ett av alternativene er Synthesis SyncML. Om du laster inn dette programmet får du mulighet til å synkronisere telefonliste og kalender mot en tjener på internett.

For å få utbytte av SyncML må du registrere deg hos en SyncML-leverandør. Vi kan anbefale ZYB.com, som gir deg tjenesten fullstendig gratis.

Syntesis SyncML er imidlertid ikke gratis. Du må betale 162 kroner ($25) for fullversjonen, men kan laste ned og prøve programmet gratis i 30 dager. Prøveversjonen finner du på Syntesis sine hjemmesider. Der finner du også en utgave av programmet for Palm OS.

Fullversjonen kan lastes ned fra Kagi.com.

Du kan lese mer om SyncML i vår guide til synkronisering over internett.

(Kilder: Synthesis.ch, Kagi.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen