Ukens perle: SmartMovie

Alternativ tekst mangler
SmartMovie gjør smarttelefonen din om til en videospiller. (Foto: Marius Valle)

Programperlen
uke 35


SmartMovie for Symbian

Utvikler: Lonely Cat Games
Lisens: Betalvare, ca 180 kr ($27,99)
System: Symbian, Nokia Series 60 v1, v2, v3 , Series 80, 7710, Sony Ericsson UIQ
Versjon: 3.25
Størrelse: 3,15 MB

Beskrivelse: SmartMovie lar deg konvertere filmer på datamaskinen og spille de av på mobiltelefonen. Avspillingsprogramvaren fungerer omtrent som en avspiller på PC-en. NB! Krever Windows 2000/XP/Vista
Last ned: Handango.com

Har du tenkt på å kjøpe deg en mediaspiller slik at du kan se video på farten? Da bør du sjekke ut SmartMovie først. Dette programmet gjør nemlig telefonen din om til en videospiller.

SmartMovie er en programvarepakke bestående av to deler: Et konverteringsverktøy til PC-en, og en avspiller til mobilen.

Når du vil konvertere en film, trekker du filen over i konverteringsvinduet. Her får du en liste over anbefalte videoformater til forskjellige telefonmodeller, men du kan også justere oppløsning, bildefrekvens og lyd etter eget ønske. Du kan også legge inn teksting av filmen.

Så snart filmen er konvertert, overfører du den til mobiltelefonen og henter den opp med avspilleren.

Avspilleren lar deg spole i filmen eller hoppe rett til en tid. Videoen kan vises i fullskjerm horisontalt, eller vises vertikalt.

Du kan også stille inn en del avspillingsvalg, som for eksempel om lyden skal spilles litt før eller litt etter bildet. Dette gjør at du kan synkronisere lyden til bildet i tilfeller der det er nødvendig.

Alternativ tekst mangler
SmartMovie kan vise video
horisontalt og vertikalt.
(Skjermskudd: Lonely cat games)

Avspilleren kan vise filer i god kvalitet, og gir deg som regel bedre videoavspilling enn de innebygde videospillerne som følger med telefoner flest. Men som med de fleste avanserte mobilprogrammer, må du ha en smarttelefon. For å kjøre SmartMovie må du ha en telefon med Symbian OS, for eksempel Nokia N71 eller Sony Ericsson M600i, men det finnes også versjoner til Palm OS 5 og Windows Mobile.

Prøveversjonene av SmartMovie kan lastes ned fra Handango.com. Her kan du også kjøpe fullversjonen, som koster omtrent 180 kroner. For mer informasjon, se produsentens hjemmesider.

(Kilde: Handango.com, Lonelycatgames.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen