Ukens perle: J2meMap

Hver onsdag fremover, kommer vi til å presentere nyttige og morsomme programmer til mobiltelefonen din. Denne uken har vi funnet frem til et program som lar deg se kart og satelittfoto av hele planeten ved hjelp av Google Earth.

Programperlen
uke 29

J2meMap
Utvikler: Thomas Landspurg
Lisens: Gratis
System: Java (J2ME)
Versjon: 0.8.09
Størrelse: 77,97 kB

Beskrivelse: J2meMap er et Java-program som lar deg se på kart og satelittbilder, og søke frem steder over hele planeten. Fungerer på de fleste mobiltelefoner, men vi anbefaler å bruke en telefon med EDGE eller 3G.

Last ned: Fra GetJar.com

Du kan velge mellom å se vanlige kart med gatenavn, eller zoome deg inn på satelittbilder. I tillegg lar programmet deg søke frem steder, for eksempel nærmeste jernbanestasjon.

J2meMap kan også beregne en rute mellom to steder. Om du for eksempel er på ferie, og lurer på hvor nærmeste kjøpesenter er, kan programmet tegene opp hvor du skal gå. Du må imidlertid vite hvor du selv oppholder deg fra før av.

Om du har GPS på mobiltelefonen din, kan J2meMap også ta i bruk denne og vise deg hvor du oppholder deg. Programmet skal fungere både sammen med innebygget GPS, som i Siemens SXG75, og sammen med GPS-mottakere tilkoblet via blåtann.

Kartdataene kan ta en stund å laste inn, så vi anbefaler at du bruker en mobiltelefon med 3G eller EDGE. Det kan også være lurt å ha kostnaden for overført data i bakhodet. J2meMap genererer nemlig en del datatrafikk.

Om du for eksempel vil zoome deg inn på Bragernes Torg i Drammen, kan du fort ende opp med å bruke 0,5 MB. Om operatøren din tar ti kroner per megabyte, koster dette deg altså fem kroner. Ved aktivt bruk anbefaler vi derfor at du har fastpris på data hos din operatør.

J2meMap kan lastes gratis ned enten rett til PC-en din, eller direkte til mobilen. Instruksjoner finner du hos GetJar.com.

(Kilder: Getjar.com, j2memap.landspurg.net)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen