Ukens Perle: IRC på mobilen

(Foto: Silje Gomnæs)
(Foto: Silje Gomnæs)

Programperlen
uke 3

Virca

Utvikler: Vidar Holen
Lisens: Gratis
System: Java
Versjon: 1.1.20
Størrelse: 64,0 kB

Beskrivelse: Virca er en Java-basert IRC-klient, som lar deg utføre mange av de samme IRC-kommandoene som du kan med IRC-klienter til PC.

Last ned: Fra VidarHolen.net

Er du så avhengig av IRC at du ikke greier å rive deg løs fra PC-en? Du behøver ikke å logge deg av IRC selv om du går fra datamaskinen din. I stedet kan du fortsette samtalene via mobilen og IRC-klienten Virca.

Virca er et lite gratis Java-basert mobilprogram, laget av NTNU-student Vidar Holen. Siden programmet er et Java-program, fungerer det til de aller fleste mobiltelefoner du finner i butikkene i dag.

Enkelt og greit
Det lille IRC-programmet har det samme enkle grensesnittet som de fleste andre IRC-klienter. Det betyr totalt fravær av bilder og annen grafikk. De eneste valgene du har er mellom svart skrift på hvit bakgrunn eller omvendt.

I Virca kan du være inne på flere kanaler samtidig, og i tillegg ha flere personlige samtalevinduer. Både kanalene og de personlige samtalevinduene er organisert i faner, som lyser grønt når det har vært aktivitet siden sist du hadde det åpent.

Vanlige kommandoer
Programmet har støtte for de mest brukte IRC-kommandoene. Dette innebærer for eksempel at du kan bruke kommandoer som /join for å gå inn i en pratekanal, /whois for å sjekke detaljer om en bruker, og /msg for å sende private beskjeder til en annen bruker.

Du betaler som nevnt ingen ting for å laste ned og innstallere Virca. Det eneste du må betale for er selve bruken, altså datatrafikken du genererer over mobilnettet. Med tanke på at alt i Virca er ren tekst, skal du bruke programmet svært mye før du merker en betydelig forskjell på mobilregningen.

For å få programmet inn på mobiltelefonen, kan du laste det ned til PC-en fra Vidar Holens nettsider. Deretter overfører du filen til mobiltelefonen via blåtann, infrarød eller USB.

Holens nettsider er for øvrig såpass enkel at du fint kan besøke den via nettleseren på mobilen din og laste ned programmet direkte. Adressen er http://www.vidarholen.net/contents/virca/.

(Kilder: Virca)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen