Ukens perle: Gratis GPS

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Alternativ tekst mangler
Nav4All fungerer både til bilister og fotgjengere. (Foto: Marius Valle)

Programperlen
uke 38

Nav4All

Utvikler: Nav4All
Lisens: Gratis frem til 2008
System: Java MIDP
Versjon: n/a
Størrelse: Avhengig av versjon

Beskrivelse: Nav4All er et GPS-navigasjonsprogram for mobiltelefoner. Programmet fungerer både sammen med eksterne GPS-mottakere, og telefoner med innebygget GPS, slik som Siemens SXG75. Nav4All lar deg navigere i bil, til fots og på sykkel.
Last ned: Nav4All.com

Har du lyst til å bruke mobilen som navigasjonssystem, men syns det er litt for dyrt å kjøpe navigasjonsprogram, kart og GPS-mottaker? Da bør du sjekke ut Nav4All, som lar deg sløyfe de to første utgiftene.

Nav4All er et GPS-navigasjonsprogram til mobiltelefoner, som foreløpig er gratis. Det eneste du betaler er kostnaden for overføring av kartdata, kjøreruter og annen informasjon over telefonens internettilkobling.

I tillegg må du ha en GPS-mottaker til mobiltelefonen din. Denne kan være innebygget, basert på blåtann eller kobles til via seriekabel.

I forhold til andre navigasjonsløsninger som for eksempel det VDO Dayton-baserte programmet i Siemens SXG75, er Nav4All mye mer grunnleggende.

Du får for eksempel ikke se et kart når du navigerer, men piler som forteller deg hvor du skal kjøre. Du kan likevel se en kartoversikt over kjøreruten din, og posisjonen din i et kartet om du ønsker det.

I likhet med de fleste navigasjonssystemer vil en stemme gi deg nødvendig informasjon underveis. Nav4All har mulighet for norsk tale.

I motsetning til mange andre navigasjonsløsninger for bil, lar Nav4All deg beregne ruter ut i fra om du er bilist, syklist eller fotgjenger. I tillegg kan du som er bilist velge forskjellige kjøremønstre, for eksempel økonomisk kjøring eller turistkjøring.

Nav4All kan i tillegg lagre informasjon om hvor du har parkert bilen din, og huske andre posisjoner du vil lagre til senere.

Programmet skal fungere på de aller fleste mobiltelefoner som støtter Java, og kan lastes ned fra Nav4All sine hjemmesider, hvor du også finner mer informasjon om Nav4All. Det er viktig å merke seg at programmet ikke er ferdigutviklet ennå, og at noen funksjoner kanskje ikke fungerer på din mobil. På Siemens SXG75 får vi for eksempel ikke til å laste ned kart.

(Kilder: Nav4All.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen