Ukens mest unyttige

Mygg er kjent for å plage mennesker over hele jorden, og er trolig en av dyreverdenens mest forhatte skapninger. Enten du befinner deg i en myr i Finnmark eller i jungelen på Borneo, så har den irritable skapningen en tendens til å vite hvor du er og gi deg kløende stikk, og i verste fall malaria.

Ikke overraskende har mennesker opp gjennom årene kommet et flere kreative forslag til hvordan en skal gjøre ende på verdensplagen. En rekke tidligere forslag til tross, dette forslaget fra en kinesisk designer stikker mest sannsynlig av med prisen for både det mest unyttige, og mest idiotiske forslaget til nå. DDT og ikkefungerende myggspiraler til tross.

På nettsiden YankoDesign har nemlig designeren Jiang Feng lagt ut et forslag som skal sende drøssevis av mygg til de evige blodmarker. En boks utstyrt med et blålig lys skal trekke til seg myggen, og så snart myggen er innenfor en viss rekkevidde skal to plastikkhender smekke sammen og effektivt og humant gjøre ende på myggens bekymringer.

Apple-inspirert design til tross; vi har liten tro på at Jiang Fengs briljante designerfelle vil være noe tess. Om myggdreperen i det hele tatt skulle klare å drepe en mygg eller to, vil en myggspray eller innsmøring med myggolje mest sannsynlig være langt mer effektivt. Og skulle den allikevel klare å drepe noen mygg, så er det heller lite trolig at turentusiaster gidder å drasse med seg en svær kasse med plastikkhender i sekken hver gang en skal på tur.

Om du til tross for våre advarsler skulle få lyst til å kjøpe myggdreperen, så må vi dessverre skuffe deg. Så langt virker det ikke som Jiang Feng planlegger å selge designidéen sin, noe som kanskje kan ha sammenheng med at idéen ville vært vanskelig å selge. Vi, for vår del, har begynt å stille spørsmålet "hva er verst?", designere på syretripp eller campingtelt fylt av blodtørstige krek med vinger og sugesnabel.

(Kilder: Gizmodo)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen