Ukens kinopremierer - uke 8

Hver uke gir vi på Kulturo.no deg en oversikt over filmene som har premiere på kino. Slik blir det enda lettere for deg å orientere deg i mylderet av filmer.

A Casa Nostra

5/10

"A Casa Nostra" er hverken en ny "Short Cuts" (Robert Altman, 1993) eller "Magnolia" (Paul Thomas Anderson, 1999), men et greit samfunnsportrett med greie rolleprestasjoner som aldri blir mer enn forventet. Det dramatiske grepet filmen benytter seg av, virker spennende i begynnelsen, men blir fort oversiktlig og lite utfordrende. Marco Tullio Giordanas "La Meglio gioventù" (Best of Youth) er en film som heller anbefales, fordi den gir et like godt innblikk i det italienske samfunnet, i tillegg til at det er en film som ikke er redd for å forvalte karakterens emosjoner og skape engasjerende drama.

Klisjeen om karakterer som ikke fenger er beskrivende i "A Casa Nostra", en film som går helt på det jevne. Dessverre tror jeg tematikken den tar opp fort vil bli glemt, noe som umulig kan ha vært tanken bak denne filmen. Les hele anmeldelsen.

Sommerhuset

7/10

Med en rekke kortfilmer bak seg har regissør Giæver endelig fått muligheten til å lage et lengre prosjekt. Fra en ung regissør kommer det en film som er imponerende moden. Historien fortelles uten staffasje eller masete virkemidler. Giæver har utfordret seg selv med tanke på tematikk, men behandler stoffet med den største naturlighet. Det eneste som mangler er sterkere fremdrift og færre dødpunkter. Les hele anmeldelsen.Sweeney Todd - Demonbarbereren fra Fleet Street

7/10

Kverna menneskekjøtt og blodsprut som står ut av gapende struper, saftige menneskepaier og en Johnny Depp i storform. Det finnes mange gode grunner til å ta turen på kino. Paradoksalt nok føles filmen overraskende tam, og gleden, entusiasmen og kjærligheten fra Burtons beste er dessverre ikke å finne i ”Sweeney Todd”. Les hele anmeldelsen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen