Ukens kinopremierer - uke 7

Hver uke gir vi på Kulturo.no deg en oversikt over filmene som har premiere på kino. Slik blir det enda lettere for deg å orientere deg i mylderet av filmer.

Hannah Montana & Miley Cyrus; Best of Both Worlds Concert – 3D

4/10

For ti år gamle jenter er nok denne filmen helt fantastisk. Den trykker på de knappene den skal, når den skal, og sørger for et høyt tempo og god underholdning hele veien. Vi andre får heller se på det som en oppvisning i artisteri og flerkamerakunst; for utenom dette, har den ingenting å tilby det brede spekter av seere. Dessverre for Hannah Montana så har undertegnede mistet kontakten med sin indre feminine tiåring, og de fire poengene den får er kun til ære for den tekniske utførelsen. Les hele anmeldelsen.

Jumper

5/10

”Jumper” er en severdig film for de reiselystne eller de med sans for lettfordøyelig action. Strippet for sine mange banale dramatiske innslag, er filmen lite annet enn en sightseeing til noen av planetens flotteste steder iblandet høyoktansaction. Mulighetene ligger åpne for at ”Jumper” kunne ha vært noe mer enn en greit gjennomført actionfilm. Men istedenfor å bruke den glimrende ideen om teleportering som en pådriver i filmen, skjer det som mange sikkert fryktet: det hele blir en gimmick. Les hele anmeldelsen.

Mannen som elsket Yngve

7/10

I all sin 80-talls nostalgi er ”Mannen som elsket Yngve” en film av god norsk standard; ja, bli ikke overrasket om dette blir en av årets beste norske filmer. Vi blir presentert for en rørende og varm historie, som blir fortalt på en god og morsom måte. Det finnes ingen god grunn for ikke å se denne filmen. Les hele anmeldelsen.There Will Be Blood

4/10

Daniel Day Lewis fikk BAFTA for beste hovedrolle, samtidig som filmen var nominert i 8 andre kategorier. Filmen er også nominert til 8 Oscar, deriblant for beste film og med Daniel Day Lewis som beste mannlige hovedrolleinnehaver. Det er ingen hemmelighet at filmer som tar opp temaer fra den amerikanske folkloren er populære innslag under Oscargallaen. Dette og andre faktorer gjør at Oscar som grensesetter og målestokk for kvalitet kan og burde diskuteres. Uansett burde æren tilfalle en mer helhetlig og ferdig film enn There will be blood. Filmen rettferdiggjør ikke sine altfor lange 2 timer og 38 minutters spilletid. Manuset hadde hatt godt av å bli strammet opp før det hadde blitt filmatisert. Les hele anmeldelsen.

Forvist

I en film med mye poetisk pusterom og dristige fortellergrep drives intrigen fram av en plutselig krise i et ekteskap mens familien er på ferie på landet. Men regissørens horisont er bred, der flere verdener manes fram: den kvinnelige og den mannlige, den lovlydige og kriminelle, den barnlige og den voksne, samt den siviliserte og naturens verden. "Forvist" bekrefter Andrey Zvyagintsevs stilling som Europas kanskje aller fremste unge filmkunster i dag.

SOS Svartskjær

I stiv kuling stamper et stort lasteskip nordover. Ved Svartskjær fyr får de det avtalte signalet, og to røde blåser kastes over bord. En liten båt jager fra land for å plukke dem opp. De finner bare den ene. Samtidig har en selunge kommet bort fra moren sin i de høye bølgene ved Skarveskjær. Moren leter. Ungen hyler. Neste morgen har vinden løyet og havet lagt seg. Noora (12) bor på Rotøy sammen med mor, far og lillebror Morten. Som vanlig fører hun villsauene deres til beite ute på Vassholmen om morgenen. Plutselig hører hun spede skrik og oppdager en selunge i en bukt. Selen leker med en blåse. Under blåsa henger en mystisk pakke.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen