Ukens kinopremierer - uke 4

Hver uke gir vi på Kulturo.no deg en oversikt over filmene som har premiere på kino. Slik blir det enda lettere for deg å orientere deg i mylderet av filmer.

Rambo

6/10

"Rambo" hadde tjent på å tone ned de meste grafiske øyeblikkene en liten smule. Det er vel og bra å bli sjokkert av en film, men det er litt trist når noe som egentlig er en skikkelig heftig actionfilm blir begrenset av at virkemidlene dras for langt. Ved å dempe noen av de drøyeste øyeblikkene litt, ville filmen vunnet mye. Historien om Rambo hadde fått stått mer på egne ben, og kunne blitt et skikkelig tett actioneventyr om en komplisert heltefigur. Istedet preker Stallone litt vel mye til menigheten, og prøver å imponere ved å presse mest mulig obduksjon og patologi inn på kortest mulig tid.

Denne filmen har 18 års aldersgrense, og godt er nå det. Les hele anmeldelsen.

Tilfellet Hallam Foe

6/10

Tilfellet Hallam Foe” er vanskelig å plassere, spesielt med tanke på hva slags publikum den vil tekke. Filmen har en fascinerende hovedperson sterkt portrettert av en nå nesten voksen Jamie Bell, men ellers kan det virke som om ”Tilfellet Hallam Foe” halter. Filmen føles anonym og mangelen på retning og en tydelig tematikk skinner igjennom. Vår kjære hovedperson Hallam Foe hadde fortjent en bedre film. Les hele anmeldelsen.

Tuyas to ektemenn

7/10

”Tuyas to ektemenn” er en kinesisk film som lykkes i å være tilgjengelig for et vestlig publikum samtidig som den beholder sitt kinesiske særpreg. Gullbjørnvinner fra Berlin 2007 er et spennende drama med en god porsjon humor. Den har masse handling og fremdrift. Allikevel kunne man kanskje håpe at regissør Quanan kunne ha skviset enda mer dramatikk ut av det glimrende premisset. Les hele anmeldelsen.

Drageløperen

Bestevennene Amir og Hassan vokser opp i Afghanistan på 70-tallet, men skiller lag like før Amir må flykte fra landet. I voksen alder vil han gjøre bot for en urett han begikk mot Hassan. Amir vender hjem til et nytt og farlig Afghanistan.

Kommentarer (1)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen