Ukens kinopremierer ? uke 36

Hver uke gir vi på Kulturo.no deg en oversikt over filmene som har premiere på kino. Slik blir det enda lettere for deg å orientere deg i mylderet av filmer.

Får jag lov – till den sista dansen

6/10

”Får jag lov – till den sista dansen?” er en dokumentarfilm om danseband. Den tar oss med tilbake i historien til den tiden det florerte av slike band i Sverige. Filmen er godt gjennomført med en blanding av intervjuer og gammelt filmmateriale, men den prøver å fortelle oss veldig mye, med ulike perspektiver og forskjellige intervjuobjekter. Dette blir kjedelig i lengden. Liker du danseband og ønsker å vite mer – da må du se ”Får jag lov – till den sista dansen?”. Men om du ikke er så begeistret for nettopp dette – da kan du trygt gå å se noe annet. Les hele anmeldelsen.

Get Smart

6/10

Steve Carell beviser nok en gang at han har et enormt komisk talent, og sammen med Alan Arkin dominerer han filmen og sørger for å gjøre den severdig. Enkelte heftige actionsekvenser får en til å fryde seg i kinosetet og latteren er sjelden langt unna. Men filmen mangler et sammenhengende plott og ville vært tjent med en dose mer originalitet i manuskriptet. Like fult sørger "Get Smart" for en festlig aften med Carell, så lenge man har sansen for fyren vel og merke. Les hele anmeldelsen.

Mongol - Den ukjente historien om Djengis Khan

6/10

"Mongol – Den ukjente historien om Djenghis Kahn" er et historisk epos fullt på høyde med mange av de amerikanske produksjonene av samme type, men mangler det lille ekstra for å bli en virkelig storslagen filmopplevelse. Filmen er tidvis repeterende, men reddes av vakre bilder og en flott avslutning gjør filmen likevel severdig. Les hele anmeldelsen.

Sitrontreet

7/10

For "Sitrontreet" er ikke magi nødvendig, og uten særlig med triksing presenteres vi her for en situasjon som virker uløselig, og som er et svært vakkert bilde på konflikten i Midtøsten. Med enkle og effektive midler, og med en upåklagelig skuespillerstab, er dette kanskje den lille filmen alle bør vurdere å ta seg tid til. Så sant smaken og tålmodigheten tillater noe annet enn flaggermusmenn. Les hele anmeldelsen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen