Ukens kinopremierer - uke 31

Hver uke gir vi på Kulturo.no deg en oversikt over filmene som har premiere på kino. Slik blir det enda lettere for deg å orientere deg i mylderet av filmer.

ABBA: The Movie

6/10

"ABBA The Movie" fremstår tidvis som en film for fansen og ikke minst en reklamefilm for studioplata "ABBA - The Album" hvor flere av låtene fremføres underveis i filmen. Men samtidig er den en påminner om, og et innblikk i, fenomenet ABBA som skyllet over jordkloden på 70-tallet. Man kommer kanskje ikke under huden på de fire, men det blir nok en gang klart hvorfor musikken med rette kan kalles tidløs. At man sender filmen ut på kino nå er utvilsomt for å melke kua etter at "Mamma Mia!"-filmens suksess, men jeg tilgir dem glatt når jeg får muligheten til å stifte bekjentskap med, The One and Only, ABBA på høyden av sin popularitet. Les hele anmeldelsen.

Blade Runner - Final Cut

10/10

Dette er en klassiker som hadde store startproblemer, men som etter hvert klarte å finne frem til den gode følelsen. Nå har den blitt en av de store filmene i filmhistorien, og det kommer den med all sannsynlighet til å forbli i fremtiden også. Og nå kan man endelig nyte denne klassikeren i kinosalen med bedre lyd og bilde. Å se en film i en kinosal skaper bedre stemning. Det er ikke uten grunn at flere og flere pøser ut tusenlapper i surround-anlegg bare for å komme i nærheten av denne stemningen i sin egen stue. La nå DVDen ligge å samle støv i hylla for en skakke stund, og kom deg i kinosalen for å se "Blade Runner". Les hele anmeldelsen.

Fighter

6/10

Som kampsportfilm når ikke "Fighter" helt opp, og de "Matrix"-aktige kampscenene er nokså veike. De prøver å få det til å se veldig kult ut, noe det ikke er. Heldigvis har den langt flere strenger å spille på, nemlig de kampene hovedpersonen Aicha må utkjempe på hjemmefronten, med en familie uten forståelse for hennes valg. Dette har vi har sett før mange ganger, men filmen klarer likevel å engasjere til tross for at den følger alle reglene i boken. En ungdomsfilm vel verdt å se. Les hele anmeldelsen.

The X-Files: I Want to Believe

5/10

”X-files: I Want to Believe” er en film om Mulder og Scully på nye eventyr. Som tilskuer får man av og til den samme følelsen Scully har gjennom filmen: vil jeg egentlig være med på dette eventyret? Innerst inne vil vi nok det, men det er stort sett bare fordi det er Mulder og Scully, for filmen i seg selv er for tam og har for mye krimtendenser til å bli et skikkelig gjensyn med de to FBI-agentene. Her har de gått fra å tro til å bare ha et ønske om å tro, og det blir bare ikke storslagent nok. Les hele anmeldelsen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen