Ukens kinopremierer - uke 28

Hver uke gir vi på Kulturo.no deg en oversikt over filmene som har premiere på kino. Slik blir det enda lettere for deg å orientere deg i mylderet av filmer.

Landhandleren i Provence

7/10

"Landhandleren i Provence" fremstår autentisk og jordnær, det er så man nesten kan kalle det hele for hverdagsrealisme poststemplet den franske landsbygda. Dette kan slå begge veier der man får et herlig galleri av personligheter, samtidig som det kan bli noe langtekkelig i spesielt første halvdel av filmen. Men mens Antoine går gjennom en gradvis forvandling så endrer også filmen mer karakter der den tar mer form som en varm komedie av kvalitetssikkert fransk merke. Dette er en film så fjernt fra Hollywood som man nesten kan komme, og en vakker liten sommerfilm å drømme seg bort i. Les hele anmeldelsen.

Mamma Mia

7/10

"Mamma Mia!" er neppe klassikermateriale, og er først og fremst en god opplevelse, om ikke en fullt så god film. Den er likevel overraskende frisk og underholdende, en humørbombe det er vanskelig å motstå, og en varmt velkommen "feel-good"-overdose. Les hele anmeldelsen.The Bank Job

5/10

"The Bank Job" har et uvanlig bredt narrativ, og gir et mer oversiktlig bilde av både ranet og spillet før og etter. Som underholdning virker det bare sånn halvveis, og sett bort ifra den komplekse, uvanlige og brede historien er det nokså anonymt. Det mest interessante er at det er basert på en virkelig historie, men dessverre presenteres den på en dårlig måte. Les hele anmeldelsen.

The Mark of Cain

7/10

"Mark of Cain" kan for mange være kraftig kost, og gjennom hele filmen er det en forsiktig og utstudert manipulasjon av tilskuerens sympatier hvor undertegnede satt tilbake med en følelse av at man ikke blir tildelt rom for å gjøre opp sine egne meninger. "The Mark of Cain" setter seg tydelig fore å rope ut en politisk erklæring, men den trekker seg tilbake fra denne krigssonen når den nærmer seg slutten. Like fult stiller "The Mark of Cain" viktige spørsmål vi trenger å gjøre oss opp en mening om, og filmen vil absolutt kunne utgjøre startskuddet for diskusjon når rulleteksten setter i gang. Les hele anmeldelsen.

The Mist

8/10

Frank Darabont har med "The Mist" bevist at han er mann nok til å skildre de mer skremmende sidene ved Stephen Kings forfatterskap, samtidig som han makter å tegne bilder av menneskeskjebnene innesperret i et kjøpesenter omgitt av blodtørstige vesener. Den isende uroen ligger under huden gjennom hele filmen inntil det hele forløses i en unik avslutning. Gnistrende skuespill styrker en film som leker med 50-tallets monstre og "The Mist" er et must for de som elsker skrekk og gru. Les hele anmeldelsen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen