Ukens kinopremierer - uke 15

Hver uke gir vi på Kulturo.no deg en oversikt over filmene som har premiere på kino. Slik blir det enda lettere for deg å orientere deg i mylderet av filmer.

27 Dresses

5/10

"27 Dresses" kan anbefales alle som liker såkalte "chick flicks", og vil passe fint for et koselig stevnemøte, eller en stereotypisk jentekveld hjemme. For oss som ikke er så veldig begeistret for denne typen filmer er det bare å la den passere, for en går ikke glipp av noe nyskapende ved å droppe den. Les hele anmeldelsen.Helt sikkert, kanskje

7/10

”Helt sikkert, kanskje” er en ganske ordinær historie fortalt på fascinerende vis. Den sier noe om forelskelse og kjærlighetsforhold på en upretensiøs måte, men oftest forsøker den ikke å si oss noe som helst - den vil bare være en sjarmerende komedie med mye romantikk. ”Romantisk komedie” resonerer du nå kanskje, og det stemmer for så vidt, men filmen passer også for de av dere som får kløende utslett av nevnte filmsjanger. Ta med kjæresten for ekstra filmeffekt. Les hele anmeldelsen.

Nå eller aldri

3/10

Naivt sett skulle man ikke tro det fantes én eneste god grunn til å lage ”The Bucket List”, eller ”Nå eller aldri” som den heter på norsk (her har kreativiteten tydeligvis fått fritt spillerom). Med kynikerens briller på ser det absolutt annerledes ut. To garvede Hollywood-giganter, en hvit og en sort, strategisk plassert i en simpel, kalkulert, ”hjertevarm” historie om kreftsykdom og vennskap gir naturlig nok penger i kassa og dollarglade produsenter kan plystre lykkelige hele veien til banken. Fint for dem, ikke fullt så fint for oss. Les hele anmeldelsen.

Shine a Light

8/10

"Shine a Light" er en eksplosiv konsertfilm med mange interessante elementer som holder deg interessert gjennom det hele. Som konserter flest er filmen litt for lang, men det hindrer ikke den gode opplevelsen. Fansen kommer til å elske den og vi andre er slettes ikke misfornøyde vi heller. Les hele anmeldelsen.Vannliljer

9/10

Merk dere navnet Céline Sciamma. Hun er utdannet ved den prestisjetunge filmskolen "le Femis" i Paris. "Vannliljer" er hennes debut som regissør. Hun har selv skrevet manus og tar ingen snarveier. Tålmodig og presist konstruerer hun situasjoner som skriker distanse, frustrasjon og av og til en nødvendig nærhet og varme. Hun er ikke redd for å spille ut scener med et mer symboltungt element i seg. Som når Anne graver ned BH-en sin i jorda, som en nytteløs protest. Marie er ofte plasser bak Floriene, som vender henne ryggen.

Det finnes mange fler eksempler. Som alle virkelige gode regissører, har Sciamma et øye for detaljer. Hun skaper små, magiske øyeblikk som gjør dystopien komplett. Les hele anmeldelsen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen