Ukens kinopremierer - uke 11

Hver uke gir vi på Kulturo.no deg en oversikt over filmene som har premiere på kino. Slik blir det enda lettere for deg å orientere deg i mylderet av filmer.

10,000 BC

4/10

En overdådig episk beretning som ikke kan beskyldes for å spare på virkemidlene, men heller ikke for å tilføre kinotilbudet noen form for kvalitetshevning. "10,000 BC" fungerer sannsynligvis glimrende på en sliten søndag. Særlig hvis du generelt har en forkjærlighet for å se gamle filmklisjeer i forhistoriske klær. Les hele anmeldelsen.Horton redder en Hvem

7/10

"Horton Redder en Hvem" er et overraskende friskt pust i forhold til hva filmatiseringen av andre Dr. Seuss bøker har skapt av forventninger. Det er en varm historie, krydret med god humor, og i akkurat passe lengde. Filmen passer best for barn, men også mange voksne vil få en god latter ut av denne. Les hele anmeldelsen.

Kjærlighet i koleraens tid

3/10

Det er heldigvis lenge mellom hver gang det dukker opp så klissete filmer som "Kjærlighet i koleraens tid", den fungerer ikke i det hele tatt. Kanskje passer filmen for de som har en ekstremt fordomsfull holdning ovenfor latinamerikanere, elsker billige oneliners og sover med stabler av Jane Austen-romaner under senga. Selv da ville filmen resultert i en litt halvkvalm smak i munnen, som om du av mangel på noe bedre å gjøre hadde spist for mange sukkertøy, og fortsatte å presse de inn selv etter at du forlengst har gått lei. Les hele anmeldelsen.

Lange Flate Ballær II

3/10

Harald Zwart har laget et par ålreite filmer fra før, denne føyer seg ikke elegant inn i rekken. Forrige gang lot han grønnskollingen Bjørn Fast Nagell gjøre regijobben, denne gangen står han selv ved roret. Det har faktisk resultert i en film som er hakket dårligere enn originalen – det til tross for et høyere budsjett og mer kontroll på produksjonen. Zwarts siste film er tidvis fyldig med en særpreget vulgær eim, men det er den jevne hundebæsjen i veikanten også. Kanskje var det spontaniteten og sjarmen som forsvant? Les hele anmeldelsen.

The Orphanage

7/10

”The Orphanage” kommer nok ikke til å bli husket som den mest originale skrekkfilmen, men krypende ut fra sitt skall kommer det etter hvert en gotisk sommerfugl som det absolutt er verdt å ta en titt på. Historien folder seg ut på overraskende vis, og her er det mange detaljer å følge med på for de som liker litt krokete og sammensatte historier. Skrekken er mer stemningsfull enn skrekkelig - men det er allikevel skikkelig skummelt, altså! Les hele anmeldelsen.

Spiderwick-krønikene

8/10

”Spiderwick-krønikene” tar opp den magiske kampen med Harry Potter og alle de andre som har våget å entre denne dimensjonen av vår verden – noe den gjør med sikkerhet og stil. Til tross for enkelte svakheter, som et litt vaklende skuespill og et pinglete supermonste, er dette en verdig motstander i konkurransen om å kidnappe magien i oss. ”Spiderwick-krønikene” er virkelig spennende og jeg gleder meg allerede til neste kapittel. Les hele anmeldelsen.

Slangens metode

Vincent Mandel er en fremgangsrik fotograf som er midt i en smertefull skilsmisseprosess der omsorgsretten til ungene står på spill. Men hverdagsproblemene blir nærmest for bagateller å regne når han plutselig anklages for voldtekt og mord. Som en redningsmann i nøden dukker den gamle klassekameraten Joseph Plender opp og tilbyr seg å hjelpe Vincent ut av knipen. Men Plender er ikke den uskyldige og imøtekommende venn han utgir seg for å være - under overflaten drives han av et hensynsløst hevnbegjær som han vender mot Vincent og hans familie. Til slutt finnes ingen annen utvei - Vincent tvinges til å slåss mot Plender med hans egne metoder. Det blir et livsfarlig spill med Vincents kone og unger som innsats.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen