Ukens kinopremierer - uke 10

Hver uke gir vi på Kulturo.no deg en oversikt over filmene som har premiere på kino. Slik blir det enda lettere for deg å orientere deg i mylderet av filmer.

Into the Wild

8/10

Suksessen til "Into the Wild" skyldes et godt samspill mellom regissøren Sean Penn, den erfarne kinematografen Eric Gautier og klipperen Jay Cassidy (som ble nominert til Oscar for denne filmen). "Into The Wild" eksemplifiserer noe som ofte er lett å glemme; filmproduksjon er et samspill mellom forskjellige komponenter som påvirker hverandre. En film er mer enn bare dialog og skuespillere. Les hele anmeldelsen.

Karamell

7/10

Som andre ting med store mengder sukker, blir ”Karamell” også litt uinteressant i lengden. Filmen stikker ikke dypt, den beveger seg aldri utenfor venninnegjengens betydelige, men sett utenfra kanskje banale problemer. Som livets stadige utfordringer, ofte banale fra utsiden, i realiteten kompliserte fra innsiden. ”Karamell” føles noe lett og vel behagelig, men er samtidig både viktig og tankevekkende. Dette er både filmens styrke og svakhet, for det er nemlig godt å se at det er de evige dilemmaene som setter dagsorden i ustabilt og herjet land som Libanon. Les hele anmeldelsen.

Lars and the Real Girl

5/10

”Lars and the Real Girl” forsøker å være en slags "feel good"-komedie, men her er det lite ”feel” i noen som helst retning. Filmen har overraskende lite sprut og til tider er den direkte kjedelig. Her spares det på det meste, inkludert sex, humor og drama. Den vågale ideen ga riktignok manusforfatter Nancy Oliver en oscarnominasjon – men det sier nok mest om hvor få gode originale manus det var under årets utdeling. Les hele anmeldelsen.

Respekt

5/10

”Respekt” er en film som primært er myntet på ungdom. Men den handler også om det å behandle ungdom, særlig de som faller utenfor, med respekt. Som eksperiment er Joners film interessant, selv om filmen ikke alltid er konsekvent når det kommer til sin realityform. Som filmopplevelse derimot er ”Respekt” relativt kjedsommelige saker. Les hele anmeldelsen.

Reven og jenta

3/10

Regissør Luc Jacquet kan det å filme dyr og natur, det bør det ikke være noen tvil om etter å ha sett "Reven og jenta". Det han derimot sliter med, er å lage engasjerende historier. Det fikk han fint til i "Pingvinenes marsj", men på tross av alt det positive i "Reven og jenta", faller det hele sammen. Årsak: Filmen er altfor kjedelig. Les hele anmeldelsen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen