Ukens kinopremierer - uke 1

Hver uke gir vi på Kulturo.no deg en oversikt over filmene som har premiere på kino. Slik blir det enda lettere for deg å orientere deg i mylderet av filmer.

3:10 to Yuma

7/10

"3:10 to Yuma" setter standarden for noe som forhåpentligvis blir en ny periode for god western, og en videreføring av den klassiske kampen mellom godt og ondt. Filmen er nok ikke av de største, historien er litt for knapp og det hadde vært spennende å se noen flere tråder spunnet ut av handlingen. Allikevel er den så konsis og lekkert utført at man sitter igjen med et smil og aldri så lite adrenalinkick der man går ut av kinosalen. "3:10 to Yuma" anbefales på det varmeste, men med håp om at flere regissører tar utfordringen og går i duell for kampen om å lage den perfekte western. Les hele anmeldelsen.

Den andre siden

Fatih Akins nyeste film "Den andre siden" har fått prisen for beste manus i Cannes i år, og er en meget sterk oppfølger til "Mot veggen" fra 2004.

Historien er et flott vevstykke av mennesker som passerer og rører ved hverandres liv, noen ganger så vidt, andre ganger sterkt og dyptgående. Litteraturprofessoren Ayten er bindeleddet og den som bærer fortellingen kulturelt og fysisk mellom Tyskland og Tyrkia. Med et bein dypt plantet i den tyske litteraturen og det andre i sitt tyrkiske opphav, driver han mellom disse og kjenner etter hvilket ben han står best på. Men det er faren som skaper den egentlige bevegelsen i livet til Ayten. Hans nye samboer, Yeter, har en historie som trekker Ayten sterkere mot Tyrkia, av flere grunner. En fabelaktig fortelling som berører og engasjerer. En film som retter forstørrelsesglasset litt nærmere livet, og viser at vi er og blir knyttet til hverandre på de underligste måter.

Hallam Foe

Noen mennesker ser annerledes på livet.

Hallam Foe er hjemsøkt av mysteriet omkring morens død. Druknet hun seg selv, eller ble hun dyttet? Hallam har bevis som han mener impliserer Verity, hans forføreriske, kattaktige stemor. Men hans egne metoder for å avdekke hemmeligheter er ikke noe mindre utspekulerte. Fra sitt tilholdssted i tretoppene, eller ved å liste seg gjennom sin fars forfalne skotske herregård, spionerer han på folk. Og mest av alt spionerer han på Verity. Og jo mer overbevist han blir om hennes skyld, jo sterkere føler han tiltrekningen mot henne. Når Verity konfronterer ham er han helt ute av stand til å stå imot hennes forføreriske krefter. Hans eneste utvei er å forlate familieredet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen