Ukens Bilde: Paul Sigve Amundsen

Paul Sigve Amundsen er tidligere fotosjef i den bergenske studentavisen Studvest, som har vært kilde til mange dyktige unge fotojournalister. Paul er intet unntak. Som sivilarbeider i avisen Jordvett fikk han frihet og anledning til å utvikle seg til en av de dyktigste reportasjefotografene i Norge. Etter tjenesten skapte han oppstand da en ukjent freelancer for en jordbruksavis plutselig tok innersvingen på gamle ringrever og vant en klasse i Årets Bilde. Også året etter gjorde han det skarpt, og siden dengang har han markert seg som en av Norges absolutt beste reportasjefotografer. Som fullstendig selvlært fotograf har Paul gått den vanskeligste men kanskje også beste mulige veien til et svært konkurransepreget yrke. Bildene hans er nå regelmessig å se i norske aviser, og han har jobbet bl.a. for både Dagbladet og VG.

Paul har valgt et bilde fra krigen mellom Israel og Libanon i sommer. Akkurat som Magnum-fotografene hadde filosofien om at det er periferien som er interessant, har Paul her valgt å konsentrere seg om krigens ofre, heller enn de mest dramatiske og opplagte bildene fra en krigssituasjon. Bildet synes først rolig og avslappet - det er ingen ting her som sier krig og vold i seg selv, men redselen i den lille jentas øyne er likevel mer enn tydelig - den formelig hopper ut av bildet. Gutten virker mer konsentrert, nesten innbitt, og man kan nesten se de to barna som en slags oppsummering av siviles reaksjon på krigen, en blanding av redsel og motstandsvilje. Bildet viser Pauls evne til å time skuddet perfekt, og hans utrolige evne til å komponere på instinkt. Du kan se bildefølelsen hans på bildene.

Websiden hans er i ferd med å omstruktureres nå, men jeg anbefaler at du stikker innom den gamle siden hans og ser på fotoreportasjene der.

Etiopiskfødte Daniel (6) har løpt opp og ned etasjene til bomberommet mange ganger de siste dagene. Nabojenten er ikke like trygg på at faren er over for denne gang. For innbyggerne i den Nord-Israelske byen Haifa ble 18. juli 2006 nok en dag preget av rakettangrep.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen