Ukens bilde: Johan Brun

Johan Brun har tatt denne ukens bilde, og det er et problem, for hvor skal man begynne når det gjelder Johan?

Johan har vært aktiv pressefotograf i hele sitt liv, nær sagt hele tiden i Dagbladet. Han selv påstår at hans eventyrlige karriære skyldes at han har vært så utrolig heldig, men Johan er i så måte et godt eksempel på at man selv skaper sin flaks. Gjennom medmennesklighet, forberedelser og ren og skjær dyktighet har han gang på gang vært på rett sted til rett tid, og kommet hjem med bildene som har formet nyhetene i flere generasjoner.

Johan elsker gode historier, og en av mine favoritthistorier er han selv ansvarlig for. På en tur i Moskva i 1987 stod Johan på Den Røde Plass med to fulladete kameraer over skulderen da han plutselig fikk lyst på en halvliter. Mens Johan satt i baren landet Mathias Rust i Cessna og Johan gikk glipp av et verdensscoop av dimensjoner. Dette er eneste gang Johan vil innrømme å ha hatt uflaks.

Men flaks eller ikke, flotte bilder tar han i alle fall. I tretti år har han og kona Ingrid jobbet som gjetere på Hardangervidda om sommeren, og kamera har som vanlig vært med. På en av disse turene fant de en nyfødt villreinkalv liggende i en liten lun krok, akkurat der Johan rett før hadde tenkt ville være et passende sted for en reinkalv å holde til. Kalven var for ung til å være redd og stikke av, så Johan fikk tatt ukens bilde før han foretok en stille retrett og lot mor og barn gjenforenes.

Alternativ tekst mangler
Tre timer gammel villreinskalv på Hardangervidda
Foto: Johan Brun

PS!

Johan og Ingrid er verdens koseligste mennesker. Treffer du en av dem, så gi dem en god klem og si hei!

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen