Ukens beste og verste

Det går mot ukeslutt, og tiden er igjen kommet for å dele ut ukens rose og ukens kaktus til mobilbransjen. Denne uken er det mobilprodusenten Sonim som får rosen, mens operatøren Netcom har etter vår mening gjort seg fortjent til kaktusen.

Sonim XP1 tåler en trøkk. (Foto: Sonim)
Sonim XP1 tåler en trøkk. (Foto: Sonim)

Ukens rose: Sonim XP1

Antallet støt- og fuktsikre mobilelefoner til salgs i Norge i dag kan du telle på én hånd. Du kan faktisk også telle de på tre fingre. Hardføre mobiltelefoner ser ut til å være helt glemt av mobilprodusentene.

Derfor er Sonims XP1 en svært velkommen nyhet i norske butikkhyller. Den skal tåle både vannsprut, støv og en smell eller tre. Og det beviste den med glans i vår test.

Vi slapp den i bakken 50 ganger, holdt den under rennende vann og slapp den rett i asfalten fra flere meters høyde. Vi rundet av testen med å kjøre over telefonen med en 1,5 tonn tung bil. XP1 tålte alt dette, men kollapset en stund etter fordi batteriet ikke orket mer.

Har du for vane å miste mobilene dine under dampveivalser, vil nok heller ikke XP1 tåle støyten. Men er du mye utendørs i ruskevær, jobber i omgivelser med mye støv og skitt eller bare ikke greier å ta godt vare på mobilen din, er XP1 den beste telefonen du kan få kjøpt i Norge i dag.

Les hele testen av Sonim XP1 »

Netcoms super-3G er ikke alltid supert. (Foto: Skjermskudd fra Netcom.no)
Netcoms super-3G er ikke alltid supert. (Foto: Skjermskudd fra Netcom.no)

Ukens kaktus: Netcom

Denne uken oppdaget observante Netcom-kunder at surfehastigheten på operatørens super-3G-tilbud ligger langt under det Netcom selv har lovet.

Ifølge Netcom selv skulle man kunne forvente hastigheter på minst 1 - 2 Mbps. Netcom-surferen Gerald Ruiner Torgersen i Oslo opplever imidlertid verken 1 eller 2 Mbps når han surfer på kveldstid. Farten er ofte så lav som 200 Kbps.

Netcom forklarer at de lave hastighetene kommer av voldsom økning i bruken av super-3G de siste månedene. Selskapet innrømmer at de kanskje burde planlagt litt bedre.

Ifølge Netcoms informasjonsrådgiver Øyvind Vederhus skal kundene få turbofart når Netcom har lovet turbofart. Det synes vi også.

Les hele saken om Netcoms "turbo"-3G »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen