Ukens app: Trafikanten

Trafikanten på nett er allerede en glimrende tjeneste, men den forbigås glatt av mobilversjonene til Android og iPhone.

Hvis du reiser kollektivt i Oslo og Akershus får du nemlig sanntidsinformasjon direkte på mobilen med Trafikanten-appen, og vet derfor ganske nøyaktig når neste buss, tog, trikk eller T-bane kommer.

Når kommer bussen?
Vi har testet Trafikanten på en Android mobil. Applikasjonen er gratis og kan lastes ned via Android Market (Anders Aagaard står som utgiver), men den samme appen for iPhone er også gratis tilgjengelig i App Store.

Når du starter applikasjonen kan du velge mellom å se sanntidsinformasjon fra en stasjon eller holdeplass eller søke frem en rute mellom to destinasjoner. Du kan også lagre dine faste holdeplasser som favoritter, og det er en veldig nyttig funksjon.

I hele sommer har det vært ombygging på T-banen som jeg bruker til daglig, og dermed har jeg måttet bruke "buss for bane" et stykke på vei. Med Trafikanten på mobilen har det imidlertid gått ganske bra å bytte mellom busser og baner, eller i noen tilfeller ta beina fatt til neste stasjon hvis ventetiden blir for lang. Er det avvik i trafikken får du selvsagt også beskjed om det.

Sanntidsinformasjonen virker veldig nøyaktig, og hvis du venter på en buss på en holdeplass uten tidtavle er dette til stor hjelp. Du får også listet opp de fire neste avgangene fra stasjonen eller holdeplassen du har valgt. Trafikanten-appen byr også på kart fra Google Maps som du kan kikke på hvis du er usikker på hvor en holdeplass er.

Uvurderlig
Som vi har nevnt ved flere anledninger på Mobilen.no er det svært få gratisapplikasjoner i Android Market som egentlig har noen særlig nytteverdi. Trafikanten er derimot et gedigent unntak i så måte. Foruten den verdifulle informasjonen (for kollektivt reisende vel og merke), er både brukergrensesnitt og design upåklagelig.

Jeg bruker nå Trafikanten på min Android-mobil hver eneste ukedag, flere ganger om dagen, og vil anbefale den på det aller varmeste til alle som reiser kollektivt i Oslo og Akershus.

Følger du med på Tour de France? Da er denne iPhone-appen noe for deg.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen