Ukens app: Tour de France

I dag kjøres fjerde etappe av Tour de France, våre to gutter i racet – Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen – ligger godt an og hva er da mer naturlig enn å følge med på sykkelrittet uansett hvor du befinner deg?

Med sol og sommer i store deler av landet er det nok mange som ikke har lyst å sitte inne foran TV-en for å følge med på rittet.

TV 2s iPhone-applikasjon for Tour de France er et strålende eksempel på hvordan en mobilapplikasjon skal bygges. Oversiktlig, utrolig mye informasjon, video og muligheten til å følge rittet live på mobilen din gjør dette til en av de beste norske appene vi har sett.

Du kan laste ned selve applikasjonen gratis fra iTunes, og får umiddelbart tilgang til sammendrag av alle etappene, høydepunkter, nyheter og reportasjer. Du får siste nytt, kart og info om alle etappene, oversikt over alle lag og ryttere, fakta og bakgrunn samt alle resultater og sammenlagtstillinger.

Om du ikke nøyer deg med en oppsummering av det som skjer på de franske, belgiske og nederlandske veiene, kan du som er kunde hos Sumo Gull eller Sumo Sport logge deg på live-streaming fra etappene. Er du ikke Sumo-kunde kan du kjøpe deg tilgang til Tour-en for 49 kroner. Live-streamingen fungerer både på trådløst nett og 3G. Det vil si at du kan se rittet direkte på din iPhone i høy kvalitet, uansett hvor du er, bare pass på så datatrafikken ikke koster deg skjorta om du ikke har nett-tilgang!Vi har testet ut applikasjonen i noen dager, og er imponerte over hvor gjennomtenkt og godt laget den er. På forsiden får du navigasjonsmuligheter til ulike underseksjoner:

Etapper: Her får du løypeprofil, videointervju med Johan Kaggestad som vurderer hver løype, kart over løypen, informasjon om byen hvor målgang skjer og resultater fra hver etappe der disse er kjørt.Lag: Som tittelen sier – oversikt over alle lagene i årets Tdf. Du kan navigere deg videre inn på hver enkelt lag og få fakta om hele laget og utstyret de bruker, bakgrunn og tidligere meritter, samt oppdatert informasjon og bilder av hver enkelt syklist.

Ryttere: Alle rytterne i tour-en, med bilde og informasjon om tidligere meritter.Resultater: Oppdatert informasjon om hvem som leder an i kampen om de ulike trøyene, samt i lagkonkurransen.

Nyheter: Alt TV 2 Sporten skriver om TdF.


Video: Videoklipp av spesielle hendelser under rittet, intervju med rytterne og mye mer. Kan også ses etter kategorier som ”Kokken Jerome”, Paaschenøtter og andre innslag kjent fra TV-sendingene.Historikk og regler: Lurer du på hvor mange nordmenn som har syklet Tour de France? Eller hvem som vant den grønne trøya i 1995? Her finner du statistikk og annet morsom snadder for de spesielt interesserte. Det er foreløpig reglene fra 2008 som ligger ute, da arrangørene ennå ikke har gitt ut de offisielle reglene for 2010, ifølge TV 2.

I tillegg får du lenke til andre tjenester og til et eget TdF-spill som koster seks kroner å laste ned.

Det eneste vi savner er en bedre minutt-for-minutt-oppdatering på hva som skjer i feltet, det går gjerne en time eller to mellom hver nyhetsoppdatering. Der er for eksempel Procycling.no og Nettavisens live-dekning mye bedre for en konstant oppdatering, men da må du via nettleseren i mobilen din.

Noen små problemer har vi også oppdaget, som at nyhetssidene ikke alltid lastes ned i app-formatet, men i stedet vises som TV 2s vanlige nettside, som ikke er like lesbar på en mobilskjerm. Og så håper vi at TV 2 neste år også kommer med en versjon av appen til Android.

Men alt i alt gir vi tommelen opp for TV 2s Tour de France-applikasjon – det er et eksempel til etterfølgelse for flere.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen