Ukens app: IMDb for sofagriser

Som vi har vært inne på tidligere finnes det relativt få gratisapplikasjoner til Android som er verdt å spare på. Android Market er nemlig lukket for kjøp av apps i Norge, noe som betyr at du kun har tilgang til gratisprogrammer i Android-butikken.

Det finnes heldigvis noen som fortjener en plass på hjemmeskjermen din. Tidligere har vi sett nærmere på Google Goggles, Google Sky Map og Trafikanten, og nå har turen kommet til filmentusiastenes film-orakel Internet Movie Database (IMDb) til Android. Internett-siden har vært et skattekammer for alle film- og TV-interesserte i flere år.

Få svar på alle dine film-spørsmål
Ser du mye film og TV-serier har du ganske sikkert opplevd å kjenne igjen en skuespiller og sagt til den som sitter ved din side: "Hvor har jeg sett han der før?" eller "Hun har vært med i en eller annen serie...?" eller noe slikt.

Med Android-applikasjonen IMDb kan du finne ut av det ved et par kjappe tastetrykk. Ta for eksempel karakteren Barney Stinson i den populære TV-serien How I Met You Mother - eller Neil Patrick Harris som han heter i virkeligheten. Visste du at samme fyr spilte tenåringsgeniet Doogie Howser, M.D i 1989, eller at han spilte en bi-rolle i kalkunen Starship Troopers? Han har for øvrig også hatt en finger med i spillet i samtlige Harold & Kumar-filmene, og har gjort en rekke gjesteopptredener i diverse TV-serier, som blant annet Numb3rs, Law & Order, og Family Guy, samt gitt stemmen sin til diverse tegnefilmkarakterer.

Hvis denne typen totalt unyttig trivia trigger noe i deg, må du for all del se å laste ned IMDb til din telefon. I samme slengen kan vi nevne at du kan sjekke hvilke skuespillere som har bursdag "i dag".

LES OGSÅ: Googles mest magiske app

1-10 på IMDb
En kanskje mer nyttig funksjon for folk flest er at omtrent samtlige filmer og serier har blitt vurdert av tusenvis av brukere, og det kan gi deg en pekepinn på om noe er verdt å få med seg. Snittkarakteren vises på en skala fra 1-10, og hvis en film har fått en skyhøy karakter tyder det meste på at dette er en film du bør få med deg. Over flere år har nemlig IMDb på internett opparbeidet seg en betydelig brukermasse, med filminteresserte fra hele verden, og dermed får vuderingene en viss tyngde.

Karakterene kan du for eksempel bruke for å velge hvilken Blu-ray eller DVD-plate du skal leie eller kjøpe, eller hva du skal se på TV. Naturligvis bør du ta et reflektert valg i henhold til dine intereresser og favoritt-sjangre, men det er likevel et nyttig hjelpemiddel når valgets kval inntreffer.

En annen fordel at at du kan sjekke når neste episode av en serie du følger med på vises på TV (som regel i USA hvis det er snakk om amerikanske serier).

LES OGSÅ: Nå kan du tippe på Android-mobiler

Enkel å bruke
Mobilapplikasjonens brukergrensesnitt må sies å være svært lett å forstå. Tydelige knapper gjør menyvalgene enkle, og du kan kjapt søke opp den filmen eller serien du er på utkikk etter. Mest populære søk vises også på forsiden. Øverst troner kinofilmen Inception (2010) for øyeblikket, og den har fått en brukervurdering på hele 9,2/10 - noe som tyder på at den kan være verdt å se. True Blood, Dexter og Pretty Little Liars ligger øverst på listen over populære TV-serier.

Videre kan du for eksempel kjapt sjekke hvilke nyheter som har kommet på Blu-ray, hvilke filmer som har blitt kåret til "Årets film" de siste 73 årene etc.

For sofagrisene
iPhone-brukere har kunnet bruke IMDb-appen i månedsvis, men i Android Market er den ganske fersk. Uansett OS er denne appen blant de aller beste gratisapplikasjonene du kan laste ned, så fremt du har interesse for film og TV-serier.

En iPhone-bruker har kommentert i App Store at han ikke kan fatte at IMDb-appen er gratis, men den er heldigvis det. Anbefales varmt for alle med filmkvelder i vente og sofagriser - som meg - for øvrig.

IMDb kan lastes ned fra Android Market eller Apple App Store - gratis.

LES OGSÅ: Her får du kjøpt Android-spill

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen