TEST: Ukens app: Dropbox
Test

Ukens app: Dropbox

Dropbox er en lagringstjeneste som gir deg tilgang på bilder, videoer og dokumenter hvor som helst i verden så lenge du har nettilgang, og på en hver PC du måtte ha. Dropbox for iPhone gir deg tilgang til alle filene dine også på telefonen, og virker både via mobilnettet og på trådløst nett. Appen finnes også for Android-brukere.

Les også: 15 supre Android-apps.

Ekstra lagring koster
Appen er gratis, og første gang du går inn på den må du taste inn brukernavn og passord til din Dropbox-konto. Har du ikke en slik konto, må du registrere deg. Deretter kan du legge til bilder og andre filer og få tilgang til disse på PC-en, Mac-en eller på hvilken som helst maskin med internettilgang.

Aller mest nyttig er Dropbox når du også installerer klienten på jobb- eller hjemmemaskinen din. om du lagrer dokumenter du jobber med i Dropbox-mappen, kan du sjekke viktige detaljer i møtet rett fra telefonen din. Ellers kan du spare lagringsplass ved å ha alle feriebildene på PC-en, men tilgjengelig på iPhone for de riktige skryteøyeblikkene. Du kan også legge alle bildene du tar med telefonen rett i Dropbox, og spare plass. Gjennom ”Public”-folderen kan du dele filer med venner og kollegaer.

Appen gir deg tre ulike meny-valg – Favorites, My Dropbox og Settings. Favorites inneholder filer du har merket for nedlasting for å kunne se dem når iPhone-en din ikke er på nett. My Dropbox lister opp alle filene du har lagret i Dropbox-miljøet, mens Settings lar deg lenke opp telefonen til din Dropbox-konto, informasjon om tjenesten og se hvor mye lagringskapasitet du har igjen. Dropbox gir deg nemlig de første to gigabytene gratis, trenger du mer plass må du betale.

Ingen redigering
Endrer du en fil som ligger i Dropbox, merker tjenesten det umiddelbart og synkroniserer, også dine offline favorittfiler som blir oppdatert neste gang du er på nett. Det er også enkelt å sende filer til andre via e-post, uten at du må gå ut av appen.  

En svakhet med Dropbox’ app er at du ikke kan redigere i dokumentene dine fra iPhone, bare lese dem, en funksjon andre iPhone-apper som for eksempel betalingsappene Documents To Go og QuickOffice Mobile Office Suite kan. Du kan heller ikke lage nye tekstfiler som så synkes til PC-en din.

Det er mange andre applikasjoner som tilbyr samme tjeneste som Dropbox, men denne appen imponerer med enkelt og lettfattelig brukergrensesnitt. Den støtter mange ulike filtyper og er gratis – det er egentlig ingenting å lure på – last ned!

Et lite NB skal vi likevel sende med på ferden. Når du bruker lagringstjenester i nettskyen bør man være obs på at filene i utgangspunktet sjelden er krypterte, slik at sensitive bank- og personopplysninger bør man unngå å legge her.  

Dropbox
Karakter: 8/10
Operativsystem: Apple iOS (testet) og Android.
Kategori: Produktivitet
Pris: Gratis

For øvrig er det mange andre ting man kan bruke Dropbox til enn bare å lagre og synkronisere filer, det kan du lære mer om i videoen under:Les også: 
Verdens dyreste iPhone-apps.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen