TIPS: Ukens smarteste mobiltriks
Tips

Ukens smarteste mobiltriks

Gikk du glipp av disse?

På Mobilen.no plukker vi ut ett smart tips hver dag, som gjør at du får enda større utbytte av mobiltelefonen eller nettbrettet ditt. Noen av tipsene er enkle, noen avanserte – noen er ting du kanskje egentlig visste, men hadde glemt. Her er tipsene fra uken som gikk.

Bytt menyer på Android-mobilen

Synes du menyene på Android-mobilen din er rotete, vanskelige å bruke eller kanskje du rett og slett ikke liker utseendet? Det er en smal sak å bytte det ut med noe annet.

Her kan du lese hvordan du bytter ut "launcheren" og får nye menyer

Slik sikkerhetskopierer du SMS-ene dine

Android-mobiler kan automatisk sikkerhetskopiere mye av informasjonen som ligger på mobilen, i tilfelle du mister den eller blir utsatt for tyveri. Det er imidlertid én ting Android ikke sikkerhetskopierer automatisk, nemlig SMS-ene dine.

Les hvordan du sikkerhetskopierer SMS-ene

Få mer lagringsplass på mobilen

Mange Android-telefoner har ganske begrenset med lagringsplass til apper, bilder, musikk og videoer. Det er heldigvis lett å frigjøre plass, forutsatt at du har satt inn et ekstra minnekort i mobilen.

Slik får du mer lagringsplass på mobilen

Glem aldri passord og PIN-koder

De fleste av oss har et stort antall passord og PIN-koder til ulike nettsteder og ulike bankkort. Mange velger derfor å benytte det samme passord flere steder, noe som ikke er noen god strategi hvis du er opptatt av sikkerhet. Det du trenger, er en app.

Her kan du lese om passord-huske-appen Lastpass

Fjern bilder fra bildestrømmen

En av de smarteste funksjonene på iPhone og iPad, er bildestrøm. Når du har skrudd på den funksjonen vil alle bildene du tar med én enhet automatisk dukke opp på alle andre enheter, samt i iPhoto eller Aperture på Mac. Men det er først med den siste oppdateringen av iOS at du kan slette bilder i bildestrømmen.

Slik sletter du bildene fra alle enhetene dine samtidig

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen