Denne uken har vi blant annet sett datamaskiner som kan se, lukte og høre, bøyelige mobilskjermer, gratis HBO, telefon-airbag, hjernekontrollert robotarm og 360-graders syn.

Ukas viktigste Teknofil-saker

Gikk du glipp av disse nyhetene?

Hver søndag framover vil vi gi deg en oversikt over de mest spennende sakene fra uken som gikk på Teknofil.no. Så stikker du innom på hviledagen, er du sikker på at du ikke har gått glipp av noe stort fra teknologiens verden.

I løpet av de siste syv dagene har vi fortalt deg om en flyvende, edderkopp-aktig robot, ei bukse som sender statusoppdateringer til Facebook, og vi har vist deg hvordan du kan gjøre TV-en til et underholdningssenter.

Men det er langt ifra det eneste du burde få med deg.

Her følger en oversikt over noen av godbitene fra uken som gikk:

Disse 5 teknologiene vil endre livet ditt

Ifølge IBM kommer datamaskiner til å etterligne flere menneskelige sanser i nær framtid. Snart kan kunstig intelligens både se, lukte og høre som mennesker, og i tillegg videreutvikle dette til diverse formål – som til bruk innen medisin.

Les hele saken »

De bøyelige skjermene kommer i 2013

På den nærstående CES-messen i Las Vegas vil Samsung vise fram en 5,5-tommers bøyelig skjerm beregnet på bruk i smartmobiler. I tillegg vil det bli vist frem en bøyelig skjerm i TV-størrelse; hele 55 tommer.

Les hele saken »

Nå kan du prøve HBO Nordic gratis

Videotjenesten HBO Nordic tilbyr nå en gratis prøveperiode uten videre binding eller forpliktelser. Du må imidlertid være raskt ute, for tilbudet avsluttes 31. desember. Da får du tilgang til å teste ut tjenesten fram til senest 31. januar.

Les hele saken »

Her er en airbag for smarttelefonen

Grunnleggeren av Amazon har levert inn et patent utenom det vanlige. Skulle du være så uheldig å miste smarttelefonen din i bakken, vil denne mekanismen skyte ut kollisjonsputer som gjør at mobilen lander trygt på bakken.

Les hele saken »

Hun er helt lam, men styrer denne robotarmen

En kvinne som er lam fra nakken og ned er i stand til å kontrollere en robotarm med naturlige bevegelser. Dette får hun til ved hjelp av et par implantater i hjernen, som registrerer elektrisk aktivitet som overfører kommandoer til roboten.

Les hele saken »

Denne hjelmen gir deg 360-graders syn

Noen franskmenn har utviklet en hjelm som lar brukeren se 360 grader rundt seg. Ved hjelp av et fiffig system med et kamera og speil, har de klart å lage et opplegg som visstnok ikke skal gi brukeren kvalme og hodepine.

Les hele saken »

Har du vært avlogget lenge?
Les også: Forrige ukes godbiter på Teknofil

Lik oss på Facebook du også.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen