UiO tester ut Ipad

Universitetet i Oslo "gir bort" en Ipad til masterstudenter som har meldt seg opp til geologikurset "Depositional environments and biostratigraphy" dette høstsemesteret. Det ble i alt førti studenter som har fått enheten gratis.

Testprosjekt

Hensikten er å delta i et testprosjekt som går ut på å teste ut bruk av Ipad som en studiemetode. All pensumlitteratur blir tilgjengelig elektronisk, samtidig som studentene kan bruke lesebrettet til å notere under forelesning, bruke kartverktøy og andre hjelpemidler. Alle får gavekort for å kjøpe tilleggsprogrammer til Ipaden, slik at enheten skal kunne brukes mer effektivt.

Universitetsbiblioteket ved Universitetet i Oslo bruker allerede 75 prosent av innkjøpsbudsjettet på elektronisk litteratur, blant annet pensumlitteratur, og prosjektet skal motivere studentene til å bruke ressursene bedre.

Det er informatikkkstudenter som skal ta seg av resultatene, det vil si tre masteroppgaver skal omhandle dette prosjektet.

Lån av lesebrett

Det kan også nevnes at Biblioteket for humaniora og samfunnsvitenskap ved Universitetet i Oslo tilbyr sine brukere utlån av tre forskjellige lesebrett, nemlig Ipad, Irex Digital Reader og Sony Reader, men kun i fire dager.

(Kilde: Aftenposten.no, Universitetet i Oslo)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen