Ufattelig datamengde i omløp

Ufattelig datamengde i omløp

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Ifølge rapporten «How Much Information?: 2010 Report on Enterprise Server Information», som er utarbeidet av forskere ved «School of International Relations and Pacific Studies», og «San Diego Supercomputer Center» ved University of California, er det estimert at verdens bedriftsservere behandler 9,57 zettabyte (9,57*1021) med data. Dette er tall for 2008, og gjelder 27 millioner server som er det estimerte antall bedriftsservere verden rundt.

Tallet er sikkert enda høyere. Microsoft og Google er blant bedrifter som driver store datasentere som ikke er med i serverleverandørenes salgstall.

Google er nok den bedriften som har flest servere i drift. Google vil selv ikke avsløre noen tall, men forskerne anslår tallet til rundt én million servere. Microsoft har mellom 500 000 og 750 000 servere i drift, mener forskerne.

– Mesteparten av denne voldsomme informasjonsmengden er svært flyktig, det vil si data opprettes, brukes og forsvinner i løpet av noen få sekunder, sier Roger Bohn, professor ved University of California i en pressemelding.

Videre sier rapporten at en gjennomsnittsarbeider i verdens bedrifter behandler rundt 3 TB data hvert år, eller 12 GB per dag.

(Kilder: Computerworld, Comon.dk)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen