UDI nærmer seg lansering


Unified Display Port (UDI)

Det er i dag mange tilkoblingsstandarder som sloss om å få bli erstatteren til DVI. UDI, DisplayPort og HDMI er i dag de standardene som er aktuelle.

Både DisplayPort og HDMI har rukket å bli lansert i endelig utgave, HDMI har til og med allerede blitt lansert i versjon 1.3. UDI har hele tiden operert med en lanseringsdato i andre kvartal av 2006. Det er med andre ord ikke lenge til lansering.

DailyTech har snakket med produsenten Silicon Image, som støtter både HDMI og UDI. En stor fordel ved UDI er at standarden er bakoverkompatibel med både HDMI og DVI, og kan derfor brukes uten problemer på en DVI-skjerm.

UDI støtter ikke overføring av lyd, i motsetning til HDMI. Kompatibiliteten mellom UDI og HDMI når det gjelder bildeoverføring skal imidlertid være tilstede. Silicon Image hevder at UDI og HDMI ikke er konkurrenter, ettersom de oppfyller ulike behov.

HDMI har et fokus på høyoppløselige bilder og overføring av lyd uten kvalitetstap, mens UDI fokuserer mer på kostnadene, uten det store fokuset på HD-overføringer. Med andre ord vil HDMI være et klart valg for hjemmekinoen, mens UDI kan være mer aktuelt for den stasjonære maskinen. Allikevel støtter UDI oppløsninger på opp til 2560x1600.

Videre hevder SiliconImage at DisplayPort ikke er nødvendig - HDMI og UDI gjør alt DisplayPort kan gjøre, og det bedre. Det kan med andre ord se ut til at UDI vil bli arvtakeren til DVI, mens HDMI oppfyller et behov vi inntil nylig ikke har hatt, nemlig behovet for HD-overføringer med lyd.

(Kilde: DailyTech)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen