Ubuntu på Anime-treff

Vi fortalte i desember i fjor om en Ubuntu-brukergruppe, Massachusetts LoCo, som startet planleggingen om å ta turen til Anime Bosten, som fant sted 2. - 4. april i år. Treffet er over, og de har som lovet skrevet en rapport om hvordan turen gikk. Vi føler dermed at en liten oppdatering hører hjemme da noen av dere som leste den forrige artikkelen kanskje lurer på hva som skjedde med dette prosjektet. Et bildegalleri av deres utstillingsbod og Anime Boston generelt er også lagt ut på nett.

Kort om deres forrige oppmøte i 2009

Brukergruppen var også på dette treffet i 2009, og selv om denne turen ble en stor suksess, gikk de fort tomme for materiale. Den gang hadde de kun med seg usle 50 kopier av Ubunchu Manga medfølgende Ubuntu live-CD-er som ble ribbet i løpet av de første timene. Dermed ble det startet en pengeinnsamling og et søk etter sponsorer for turen til Anime Boston 2010 for å kunne trykke opp flere blader, live-cd-er, diverse brosjyrer, og annet å gi bort. I tillegg ble det gjort en del planlegging rundt presentasjonen av deres utstillingsbod.

Godt forberedt

Denne gangen var de rustet med et mye høyere antall live-CD-er og kopier av Ubunchu Manga, og de hadde med en rekke annet de kunne dele ut til de som var med på messen. De forteller at de delte ut omtrentlig 500 to-siders brosjyrer (side 1 og side 2), 550 Ubuntu live-CD-er, og 1000 kopier av Ubunchu Manga.

Alt satt opp og klargjort til å møte tusenvis av anime-fans.

På deres utstillingsbod ble det gjennomført Ubuntu-installasjoner, man kunne prøve Ubuntu, det ble vist presentasjoner av forskjellige frie prosjekter som GIMP og Blender, og man kunne prøve seg på dansespill (som viste seg å tiltrekke et stort publikum). Ellers ble det vist produksjonsklipp fra Morevna-prosjektet, samt et par klipp fra andre prosjekter som Big Buck Bunny og Elephant's Dream.

Aktiviteter for både de late og de mer aktive.

Positive tilbakemeldinger

Selve oppmerksomheten rettet mot utstillingsboden så også ut til å være meget positiv. For å fange interessen til de mange anime-frelste hadde de satt opp en 32 tommer HDTV som viste demoer av Ubuntu sammen med en rekke Compiz-Fusion-effekter. Mange kom bort av ren nysgjerrighet, noen fordi de brukte Ubuntu selv, og noen fordi de kjente noen som bruker Ubuntu og ønsket å ta med seg noen «freebees» til deres venner. De kunne også høre snakk bak kulissene om hvor overraskende godt Ubuntu kunne se ut.

Det var mange som stoppet innom, til og med selveste Firefox tok seg en tur.

De konkluderte personenes fremtoning som meget positive og mottagelige, og det at mange allerede selv benyttet Linux eller hadde hørt om Linux vitnet til utbredelsen av Linux. Det ble også rapportert at Zero bruker Ubuntu da han løp forbi mens han tok med seg en Ubuntu live-CD og ropte «Zero uses Ubuntu», noe Massachusetts LoCo-gjengen ble meget glade for å høre da han skal ende opp med å samle hele verden.

Ny tur til neste år

De avslutter oppsummeringen med å fortelle at dette ikke blir siste gang Anime Boston hører fra Ubuntu-brukergruppen Massachusetts LoCo. De skriver også at denne turen har gitt dem enda mer erfaring som de skal ta meg seg til neste år, og gjøre deres opptreden enda bedre.

(Kilde: blog.thesilentnumber.me)

Tilleggsinfo: Artikkelbildet er utgitt under følgende lisens av PauloRcCanuto. Bilder fra messen er utgitt under følgende lisens fra brukergruppen Massachusetts LoCo.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen