Ubuntu med to typer virtualisering

Ubuntu 7.04 kommer med to forskjellige typer virtualiseringsteknologi og gir brukerne enda større valgmuligheter.

Den tradisjonelle Xen-pakken ligger ved som standard, men kjører paravirtualisering - noe som medfører at man må kjøre en spesiell versjon av kjernen. Distribusjonen har nå blitt oppgradert med KVM. Denne pakken gjør at man kan kjøre såkalt "fullstendig virtualisering" - på lik linje med eksempelvis VMware.

Fullstendig virtualisering betyr også at alle systemkall må oversettes og emuleres i virtualiseringslaget, noe som medfører et betydelig tregere system enn med paravirtualisering der kjernefunksjoner aksesseres direkte i "host-OS".

Ubuntu har tilegenet seg millioner av brukere med gode grensesnitt og åpent sinn, men har fortsatt ikke noen gode økonomiske resultater å vise til - eksempelvis sammenlignet med Novell og Red Hat. 

Mannen bak Ubuntu, Mark Shuttleworth, bekreftet for øvrig at 2/3 av brukerne foretrakk GNOME, mens de resterende benyttet KDE (Kubuntu). 

Shuttleworth løftet også sløret av neste versjon, som kommer i oktober. "Gutsy Gibbon" vil bli oppsiktsvekkende åpen og inkludere kun software som kommer med full kildekode og alle rettigheter til modifisering og distribusjon. Versjon 7.04 har kodenavn "Feisty Fawn".

(Kilde: Cnet).

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen