Ubuntu 8.10 er klar


Klikk for større bilde

Ubuntu 8.10, kodenavn Intrepid Ibex, er nå tilgjengelig. Ubuntu er en av de desidert mest brukte Linux-distribusjonene, og veksten ser ikke ut til å avta. Hver versjon av Ubuntu frem til nå har vært mer stabil enn den forrige, og distribusjonen har fått nye utgaver to ganger årlig siden starten.

Nytt i Ubuntu 8.10 er blant annet støtte for 3G-nettverk, slik at du kan surfe på nettet via mobilnettet. Sikkerhetsmessig har Ubuntu innført en gjestekonto som folk kan bruke til å surfe på nettet på en sikker måte. For å sørge for at Ubuntu spres fortere, har de lagt inn muligheten for å legge Ubuntu inn på en minnepinne, slik at gjesten kan ta med seg operativsystemet hjem!

Men det kanskje mest synlige i denne utgaven er det nye grafiske temaet. Temaet har tonet ned den brune fargen, men man ser fremdeles tydelig at det er Ubuntu man bruker. Canonical har også inngått en avtale med britiske BBC som lar Ubuntu-brukere hente innhold direkte fra BBC i Totem og Rhythmbox. Her får man tilgang til høykvalitets video, radio og podkaster.

Gnome 2.24 vil også gjøre hverdagen noe enklere for Ubuntu-brukere. Her finner man en ny IM-klient, forbedret filbehandling og verktøylinjer. Og for de av oss med flere skjermer skal dette bli enklere å sette opp i 8.10.

Den nye versjonen er nå tilgjengelig, og finnes på Ubuntu.com.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen