Ubuntu 5.10 sluppet

Samtidig med den nye versjonen av Ubuntu, lanserer Canonical Edubuntu, en spesialtilpasset versjon for bruk i undervisning. Ubuntu har som målsetning å være gratis for alle, og sender derfor ut installasjons-CDer og -DVDer til alle som ønsker det. Man kan selvsagt også laste ned installasjons-CDen fra nettet.

Ubuntu blir nå levert med OpenOffice.org 2.0, selv om denne pakken enda ikke er offisielt ferdig. Pakkesystemet i distribusjonen gjør det derimot svært enkelt å oppgradere systemet når nye versjoner kommer ut.

Den nye versjonen støtter opp til 4 GB minne på 32-bitssystemer, og har Linux-kjernen i versjon 2.6.12.5. I Kubuntu, versjonen av Ubuntu basert på KDE-grensesnittet, finner man KDE 3.4.3, mens man i den vanlige versjonen finner GNOME 2.12.

Om du vil laste ned Ubuntu, finner du den siste versjonen på Ubuntu.com. Der finner du også informasjon om hvordan du oppgraderer en tidligere installasjon. Vi gjør oppmerksom på at serverene som leverer data til pakkesystemet for øyeblikket er overbelastet, og det kan derfor ta svært lang tid å oppdatere distribusjonen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen