Ubuntu 5.04 ute

"Ubuntu" er et afrikansk ord som betyr "medmenneskelighet mot andre", og kan også bety "jeg er den jeg er på grunn av hva vi alle er". Ubuntu har som mål å bringe denne tankegangen inn i åpen kildekode.

Denne nye versjonen av operativsystemet har full støtte for mange populære WLAN-kort, noe som har vært vanskelig å legge inn i mange Linux-distribusjoner tidligere. Da undertegnede testet en forhåndsversjon av Ubuntu 5.0 før påske, fant operativsystemet stort sett alt av maskinvare uten videre innstillinger.

Ubuntu har også et veldig enkelt pakkesystem, tatt fra den populære distribusjonen Debian. Dette er veldig enkelt integrert i det grafiske brukergrensesnittet, og gir deg automatisk beskjed om tilgjengelige oppdateringer. Skrivebordsmiljøet er GNOME i versjon 2.10, som er aller siste versjon, og Ubuntu har lagt på sitt eget, svært behagelige, tema.

Om du har lyst til å få tak i Ubuntu Hoary, kan det lastes ned fra en av disse nedlastingsspeilene. Du kan også få tilsendt en gratis installasjons-CD om du ikke liker å laste ned og brenne CDer selv. Det gjør du ved å registrere deg på denne siden. Installasjonen av Ubuntu er ikke grafisk, men om du har noe erfaring med Linux fra før, vil installasjonen gå greit. Om du trenger hjelp etter å ha installert Ubuntu, finner du mye informasjon på den uoffisielle nettsiden Ubuntuguide.org, eller ved å spørre i vårt Linux-forum.

Kommentarer (6)

Norges beste mobilabonnement

Januar 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen