Ubuntu 14.04 skal kjøre på TV og mobil

Ubuntu 14.04 skal kjøre på TV og mobil

Stor visjon for den frie plattformen.

Google, Microsoft og Apple har allerede begynt å samkjøre tradisjonelt adskilte plattformer som PC, telefon og TV med operativsystemer som kan kjøre på tvers av ulike enheter. Nå lanserer Canonical en liknende strategi for det frie og åpne operativsystemet Ubuntu.

Dette har kommet frem på Ubuntu Developer Summit i Orlando, Florida – og Canonical håper med dette å føre den populære Linux-baserte distroen inn i en smartere hverdag i løpet av to år.

– Samme kjerneelementer

Ubuntu 14.04 skal med andre ord kunne kjøre på nettbrett, smarttelefoner, TV-er og såkalte smartskjermer som for eksempel kan bli brukt i biler – og vil i tillegg kunne knytte alle apparatene sømløst sammen på ett og samme operativsystem.

For å få til dette vil Canonical ta i bruk Unity – det grafiske brukergrensesnittet som dukket opp sammen med Ubuntu 11.04 tidligere i år.

Canonical-gründer Mark Shuttleworth hevder at Unity ble designet med dette spesifikt i tankene. Grensesnittet blir tilpasset hver ulike enhet, mens kjerneelementene forblir de samme over alle apparater.

Viktig samarbeid

Shuttleworth fremhever videre at selskapets samarbeid med store aktører som er pådrivere for det stadig mer synergerende markedet er svært viktig.

Canonical har blant annet bidratt med støtte for brikker som er basert på ARMs arkitektur i Ubuntu 11.10, noe som kan være en inngangsbillett til mobilverdenen.

(Kilde: Maximum PC)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen