Ubuntu 11.10 er i beta

Nedtellingen har begynt.

Oktober nærmer seg, og for en god del mennesker betyr dette at en ny utgave av Ubuntu snart skal stå klar for nedlasting. For å sikre seg en så feilfri utgave som mulig har selskapet bak den populære Linux-distribusjonen – Canonical – idag gjort Ubuntu 11.10 Beta 1 klar for nedlasting, og dermed startet nedtellingen for alvor.

Ubuntus skaper og Canonical-sjef – Mark Shuttleworth – har satt som mål at Ubuntu skal nå en brukermasse på 200 millioner innen utgangen av 2014. For å hjelpe til med dette skal Ubuntu 11.10 inneholde følgende forbedringer:

  • Skrivebordet er nå basert på Gnome 3.2 (tidligere 2.32)
  • Unity – Ubuntus grafiske grensesnitt – har vært utsatt for en rekke endringer for bedre ytelse og stabilitet, samt nye funksjoner og smått forbedret visuell stil.
  • Dèjá Dup er nå inkludert som standard backup-verktøy. Verktøyet er kraftig inspirert av Apples time machine, og støtter opplasting til Ubuntu One – Ubuntus synkroniseringstjeneste.
  • Thunderbird erstatter Evolution som e-mail leser.
  • Ubuntu Software Center har fått ett helt nytt utseende.
  • Gwibber, verktøyet som henter meldinger fra facebook, twitter og identica er omskrevet for bedre ytelse og oppstartstid.

Dette er riktignok bare en liten andel av alle endringene som finnes i 11.10, men kanskje også de største.

Nedlasting

Ubuntu 11.10 Beta 1 kan lastes ned for USB/CD/DVD på denne siden. Eksisterende brukere av Ubuntu kan trykke alt+f2 og skrive "update-manager --devel-release" og så få valget om å oppdatere til Beta 1 over internett.

Det er viktig å påpeke at dette er en Beta-utgave, og er dermed ikke tenkt daglig bruk på viktige systemer. All testing skjer på eget ansvar, og ingen vil hjelpe deg dersom denne beta utgaven på noen måte ødelegger systemet ditt.

Liker ikke Gnome?

Dersom du ikke er en fan av skrivebordsmiljøet Gnome, finnes Ubuntu i andre varianter som idag også er ute i Beta-versjon.

En stor nyhet her er at Lubuntu (Ubuntu med skrivebordsmiljøet LXDE) nå offisielt er en del av Ubuntu familien. Sider med nedlastingsinformasjon finner du under.

Har du testet Ubuntu 11.10? Del erfaringene dine i diskusjonstråden under.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen